miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăCulturăFreddie Mercury -30 de...

Freddie Mercury -30 de ani de la moarte

Freddie Mercury a fost o legendă a muzicii universale. Născut în 1946, Zanzibar, parte atunci a Imperiului Britanic, din părinți persani, dar originari din India, Farouk Bulsara (numele real) a fost pasionat de muzică.

Freddie Mercury devenit licențiat în Design și Artă, fapt care l-a ajutat să creeze logo-ul celebrei formații Queen. Acest logo a fost o combinație între semnele zodiacale ale componenților și Pasărea Phoenix.

Mercury compunea melodii la pian. „We are the champions”, „Radio Gaga”, „Show mus go on”, „I like to break free” sunt numai câteva melodii ale Queen pe care Freddie Mercury le-a cântat.

El a compus majoritatea melodiilor formației legendare. Queen este cel mai cunoscut proiect muzical pe care Mercury l-a creat.

Mercury a cântat despre libertate când Europa era divizată între Est și Vest. Prejudecățile încă persistau. Marele artist a reușit să cucerească milioane de fani, iar formația sa stat săptămâni întregi în topurile europene.

Freddie Mercury a fost primul britanic care a apărut pe un timbru britanic, privilegiu pe care nu-l aveau decât membrii familiei regale.

Mercury a fost apreciat de ceea ce azi numim comunitatea LGBTQ+. El însuși bisexual, a promovat mesaje favorabile când încă acceptarea acestei comunități era tabuu pentru mulți în lumea întreagă. Deși a avut legături cu bărbați, a adoptat semnele de recunoaștere a membrilor comunității (părul scurt, mustața, ținute mulate cu pieptul la vedere), a considerat că singura lui iubire a fost Mary Austin căreia îi va lăsa jumătate din avere.

La 24 noiembrie 1991, Freddie Mercury a murit din cauza unei afecțiuni fatale, cauzate de virusul HIV. La 23 noiembrie 1991, Freddie Mecury anunțase public că era seropozitiv.

Ultima sa prestație, duetul cu Monserrat Caballe, „Barcelona” a fost melodia JO Olimpice de la Barcelona din 1992.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.