Generalul Ciucă l-a pus azi la punct pe „Homo Sovieticus” Zelenski

Date:

Până la urmă tot oltenii sunt fruntea când vine vorba la bătut obrazul către neserioși. Azi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vorbit Parlamentului României. Personal, pentru mine, Volodimir Zelenski este un bufon care a ajuns rege. Pentru mine, Volodimir Zelenski a rămas un „Homo Sovieticus”. Și înainte de război a închis ziare și televiziuni, acum a interzis partide politice care condamnau atacul Rusiei.

A câștigat alegerile promițând că va rezolva pașnic problemele cu separatiștii. L-a contrat pe rivalul său Petro Poroșenko dar i-a continuat politica. Nu mai contează cum își conduce țara.

Nu știu cine i-a scris discursul, dar măcar acest Homo Sovieticus Zelenski trebuia măcar să fi exprimat recunoștință pentru etnicii români din Armata Ucrainei care au căzut pentru Ucraina deși Ucraina nu le respectă drepturile etnice.

Că Zelenski nu își poate depăși condiția de „Homo Sovieticus” a reieșit din ignorarea românilor ca minoritate de Ziua Unității din vehicularea tezelor sovietice ale lui Veaceslav Molotov ( aparatcik-ul comunist poreclit „fund de piatră” fiindcă nu s-a clintit din diplomația și politica sovietică decât foarte târziu și chiar la pensie fiind primise dreptul să aibă bec electric la masa din parc unde la aproape 90 de ani juca table în timp ce generația lui Zelenski își făcea lecțiile la lampa lui Ilici) din 1940, potrivit cărora noi am ocupat Bucovina profiând de slăbiciunea din fostul Imperiu Rus.

Singurul politician român care azi „i-a dat-o la temelie” lui Zelenski a fost premierul Nicolae Ciucă. Spre deosebire de Zelenski care joacă teatru în uniforme militare, Nicolae Ciucă a avut patru stele de general NATO, ori asta nu e de ici de colo.

Tocmai din postura unui general altfel decât adunătura de „înstelați” la apelul bocancilor, Nicolae Ciucă i-a spus sec lui Volodimir Zelenski: „ (…)Vă asigur că familiile ucrainenilor ajunse în Romania sunt în siguranță și vom avea grijă de ei. Sunt convins că așa cum noi avem grijă de cetățenii Ucrainei, la fel veți avea și Dumneavoastră grijă de cetățenii de etnie română din Ucraina

Citiți atent ultima frază: „Sunt convins că așa cum noi avem grijă de cetățenii Ucrainei, la fel veți avea și Dumneavoastră grijă de cetățenii de etnie română din Ucraina”. Mă mir că nu au sărit deontologii de serviciu să îl facă „putinist” pe Nicolae Ciucă!

Se pare că replica din filmul „Independența României” regizat de Sergiu Nicolaescu: „E Ciucă al nostru!” va deveni dintr-un subiect de bășcălie cum a fost la nominalizarea generalului la fotoliul principal din Palatul Victoria, una de admirație pentru mulți.

Cel puțin aici, Nicolae Ciucă, favorit la preluarea șefiei PNL, are ceva din Brătianu la Conferința de Pace de la Paris.

Despre românii din Ucraina au mai spus sau scris cei de la AUR și unii ca mine care nu au avut de lucru și au mai citit ceva istorie românească la viața lor la ora când pe mulți dintre politicienii de azi din Parlament îi măturau chelnerii de pe sub mesele birturilor de cartier.

Replica de azi a lui Nicolae Ciucă ar putea să fie începutul unei alte abordări în relația cu Ucraina.

Să fie oare de vină victoria lui Orban Viktor la Budapesta?

Ori să se fi dovedit că nu ești putinist dacă ții cu țara ta?

Văd că multe „parlamentărese” de pe la USR mai au puțin și ajung în climax pe Facebook salivând precum câinele în fața mezelăriei sorbind și lăudând vorbele de azi ale lui Volodimir Zelenski.

Așadar, azi, România poate realiza că are măcar un prim-ministru capabil. Este și ăsta un început!

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

1 COMENTARIU

  1. Nu stim de unde tragi tu concluzia ca Ciuca ar fi vre un patriot! Asta e doar un kiler care a facut multa propaganda vaccinarii cu o otrava inainte de pandelia cu covid! Omu e criminal trimis de americani.
    Mai citeste inainte de a vinde numai gogosi pe aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...