Germania între Covid 19 și criza gazelor… România, între comasări de alegeri și creșteri de taxe

Mass-media germane au declarat că se așteaptă ca populația să aibă în case cel mult 17 grade Celsius la iarnă, iar cei ce nu pot plăti facturile se vor putea încălzi în fostele centre de vaccinare Anti-Covid 19.

Totuși, Europa ar putea avea valurile 6 și 7 de Covid 19 cu un vârf în septembrie. Nu se știe însă, toamna ce aduce, fiindcă pe fondul crizei migranților din Ucraina, al crizei energetice și a apei, s-ar putea ca o dată cu obișnuitele viroze de toamnă, numărul bolnavilor să scadă.

Mai nou, se spune că nici cei trecuți prin boală și nici cei vaccinați cu scheme complete nu sunt protejați la noile valuri și tulpini.

Evident, mai au băieții de vândut niște măști, dezinfectanți, acest Superman secon-hand Cîțu a luat 120 milioane de doze de vaccin și trebuie să scape de ele. Mai dau băieții niște bere, niște mici și poate mai „mărită” Cîțu 10-15 milioane doze dacă nu au expirat…deși cu pixul poți mări valabilitatea cum te taie capul în țara lui Arafat&Cîțu, acești Beavis&Butthead ai anilor 2000..

Până una alta, la noi e liniște. Te cuprinde așa o întrebare: dacă nemții trec la program de lagăr, învățați de pe vremea lui Hitler, noi ce facem? Mulți dintre noi știm cum era sub Ceaușescu… ne întoarcem la Lampa 5 a bunicii? Mai avem bidoane de gaz lampant?

Guvernul și-ar dori măcar localele și parlamentarele în același timp, asta fiindcă legislația electorală se schimbă cu maxim 6 luni înainte de alegeri.

Partidele se gândesc la 2024, iar Guvernul vrea taxe mari, vrea impozitări ale micilor afaceri, lucruri care pot genera criza.

Dacă marile puteri au probleme, România va avea probleme. Păi dacă Lidl, Metro și Kaufland închid facilitățile de producție de la ei, mai rezistă hypermarket-urile la noi?

Mai sunt mamuți ai industriei auto-componente cu afaceri în România. Păi ce piese vor mai face în România, dacă în Germania nu se mai fac mașini?

Așadar, iată niște teme la care merge să ne gândim…că oricum, bani de concediu nu avem… Ce dracu să faci cu un voucher de vacanță de 1450 lei? Nu-ți ajunge de un prânz la Mamaia…

Lasă un comentariu