Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență privind majorarea unor taxe

Ordonanța prin care s-a modificat Codul Fiscal a fost adoptată azi.

Ea prevede creșterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, TVA-ul pentru băuturile cu zahăr crește la 19%, scade pragul la micro la maxim 500.000 euro. TVA-ul în Horeca urcă la 9%. Angajaților part-time trebuie să li se plătească contribuții la salariul minim.

S-au mai adoptat: scăderea pragului pentru facilitățile din construcții, agricultură și industria alimentară, creșterea taxării veniturilor din jocuri de noroc.

Au fost introduse noi praguri pentru activități independente, creșterea accizelor al tutun și alcool, impozitul pe proprietate.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat: „Am avut dialog cu instituțiile internaționale de specialitate, cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar (FMI), cu toți cei care au putut să ne sprijine în demersul nostru și prin măsurile pe care urmează să le stabilim în această Ordonanță de Urgență. Am făcut tot ceea ce a depins de noi astfel încât să începem, așa cum ni s-a solicitat, să eliminăm excepțiile, iar pe de altă parte să facem în așa fel încât să asigurăm mediului de afaceri predictibilitate și stabilitate pentru a putea să continuăm încurajarea investițiilor în economia românească”

Lasă un comentariu