miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAfaceriImportanța becurilor pentru o...

Importanța becurilor pentru o iluminare corectă a spațiilor

Atunci când alegi iluminatul, nu trebuie să te uiți doar la latura economică a modului de economisire, ci este esențial și să te simți confortabil și plăcut. Prin urmare, este necesar să te gândeşti la culoarea luminii pe care o va emite sursa de lumină. 

Pentru o mai mare claritate, cel mai bine este să creezi un iluminat modern prin Logic Light și să împarți culorile luminii în două: lumină caldă și lumină rece.

Alb cald pentru relaxare

Pentru majoritatea oamenilor, albul cald este culoarea cea mai plăcută și mai experimentată. Are o nuanță galben deschis și radiază dintr-un bec clasic, bec cu halogen, fluorescent și becuri LED. Becurile cu LED au tendința de a folosi lumina puțin mai albă decât galbenul folosit în becurile clasice,deoarece încearcă să se apropie de lumina normală a zilei. Dacă intensitatea luminii este prea galbenă va afecta ochii. Culoarea albă caldă este recomandată pentru iluminatul în încăperile în care dorești să te relaxezi sau să te simți confortabil, cum ar fi dormitorul, camera de zi sau camera copiilor.

Iluminat cu lumină albă caldă

Sursele de lumină albă caldă sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în living. Sursele cu această culoare caldă sunt cele mai potrivite pentru zonele în care faci o anumită activitate. Mai exact, sunt recomandate pentru bucătărie, baie, hol și eventual camera copiilor și birou.

Iluminat cu lumină albă rece

Un alt tip de bec pentru iluminarea corectă a spațiilor este sursa de lumină albă rece. Lumina acestor becuri este foarte strălucitoare, ascuțită și uneori are o nuanță albăstrie. Această culoare favorizează concentrarea, iar ochii sunt mai puțin obosiți (utilă atunci când lucrezi la calculator). Cel mai adesea vei găsi aceste tipuri de becuri în birouri, spații comerciale și hale industriale. De asemenea, pot fi folosite în încăperi foarte întunecate, precum pivnițe și subsoluri.

Corpuri de iluminat pentru fiecare tip de iluminat

Pentru fiecare tip de iluminat există corpuri de iluminat care îndeplinesc cel mai bine sarcina. De exemplu, cele mai potrivite pentru iluminatul general sunt lustrele sau candelabrele situate la mijlocul tavanului cu becuri multiple. Poziția centrală a corpului de iluminat asigură o împrăștiere eficientă a luminii pe cea mai mare zonă. Aceste corpuri de iluminat vor stabili iluminarea generală de bază a spațiului camerei și sunt un detaliu esențial al interiorului.

Pentru corpurile de iluminat moderne, se folosesc și panouri luminoase incorporate în tavan. Panourile ușoare pot fi considerate cu o dimensiune mult mai mare. Se folosesc și în spații de birouri, săli de conferințe etc. În încăperile mai mici, iluminarea principală poate fi realizată printr-o lustră aplicată sau o lustră suspendată. 

Iluminatul general (principal) al încăperilor de tranziție și de serviciu, precum coridoare, scări, foaiere, băi, toalete, terase etc., poate fi asigurat și de un corp de iluminat de plafon, deoarece corpul de iluminat de acest tip ( tavan ) este în corpul general al carcasei atașată de tavan sau perete cu sau fără difuzor de lumină.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.