În Postul de Poliție Runcu, Gorj, e voie la fumat?

Date:

Venit cu o problemă care ținea de resortul Poliției Runcu, un cetățean a avut surpriza să vadă un agent de al Postului Runcu, E.B. fumând în interior. A decis să întrebe de ce se petrece acest fapt, deoarece există o lege în vigoare care interzice de ani buni fumatul în spații închise fie ele publice sau private. Cetățeanul a decis să filmeze momentul întrebând:

”Dar ce, e voie să se fumeze în sediul poliției!”. Agentul, prins pe roșu la semafor cum se spune, se adresează cu un ”Ieși domne’ afară..”, chiar îl scoate pe om afară și închide ușa. Cetățeanul se adresează apoi șefului de post: ,,De ce fumează domnu’ Eugen Banculea în sediul poliției, domnu’ comandat?” Șeful de post rostește un regulamentar ”o să fie amendat”.

Cetățeanul pleacă obidit de unde venise, exclamând: „E restaurant aici, în poliție!”…

Evident, vorbim de o contravenție de mai mică anvergură, dat fiind că alți polițiști în țară au fost prinși sub influența stupefiantelor sau alcoolului, inclusiv la volan…

Fumatul în spații închise a ajuns o obișnuință pentru polițiști, miniștri. Sunt cunoscute pozele în care Sorin Grindeanu, pe când era premier, a fost surprins în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea, Președintele Camerei, fumând o țigară. Cea mai tare fază a fost când, la ziua lui Ludovic Orban și el premier, Ludovic Orban fuma un Rothmans „cu șaibă” (țigări care se găsesc doar în duty-free-uri și shop-urile din vămi, aeroporturi, nemaifiind comercializate în sistem obișnuit), în timp ce Ministrul de Externe Bogdan Aurescu ținea în mână un ditamai trabuc de l-ar fi făcut invidios și pe Fidel Castro.

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...