Inainte si dupa aparat dentar: viata ti se va schimba la 180 de grade!

Ortodontia este o ramura importanta a medicinei dentare, care se ocupa cu indreptarea dintilor, cu impunerea unei pozitii corecte, aliniate. Astfel, scapi de aspectul inestetic, dar reusesti sa eviti si o intreaga serie de probleme de sanatate.

Datorita dezvoltarii acestei ramuri medicale, exista astazi mai multe tipuri de aparat dentar, disponibile si in clinica dentalpremier.ro. Astfel, sunt cele fixe, pentru copii intre 7 si 12 ani, si cele mobile, pentru copii si adulti. Exista chiar si unele invizibile, montate pe suprafata interioara a dintilor.

Ce avantaje ofera un aparat dentar?
Principalul beneficiu este reprezentat, bineinteles, de indreptarea si alinierea dintilor. Acesta este scopul pentru care au fost inventate aceste dispozitive, insa ele iti vor schimba viata in bine in mult mai multe feluri. Iata doar cateva dintre acestea!

• te alegi cu un zambet cuceritor, care va contribui in mod semnificativ la cresterea increderii in sine. Zilele in care iti era frica sa iti arati dintii din cauza aspectului inestetic vor fi repede uitate si pe viitor nu vei mai avea nicio retinere, indiferent de locul in care te afli sau de persoana cu care vorbesti!

• de fapt, sunt imbunatatite nu numai zambetul si conformatia gurii, ci, pornind de aici, aspectul fetei in ansamblu. Intr-adevar, oricine isi poate da seama ca o expresie armonioasa a gurii – asa cum este cea obtinuta datorita unui aparat dentar – imbunatateste intreaga fizionomie;

• riscul de aparitie a cariilor scade considerabil. Aceasta veste excelenta pentru propria stare de sanatate se datoreaza faptului ca dintii corect aliniati pot fi curatati cu mai mare usurinta, in timpul periajului;

• odata cu riscul aparitiei cariilor, scade si riscul altor afectiuni care pot avea la origine existenta unor spatii greu de curatat. De fapt, igiena intregii cavitati dentare va avea de castigat, cu efecte pozitive asupra sistemului digestiv in ansamblu si, in final, asupra starii generale de sanatate.

aparat dentar

Modul de actiune al unui aparat dentar
Actiunea acestui tip de dispozitiv ortodontic este una simpla, astfel incat fiecare pacient, inclusiv cei mici, isi dau seama rapid despre ce e vorba. Eficienta lui se datoreaza faptului ca aplica o presiune permanenta asupra dintilor, ceea ce face ca, in timp, sa se ajunga la rezultatul dorit, adica la alinierea tuturor dintilor si disparitia oricaror aspecte inestetice.

Ritmul este unul destul de lent, insa aceasta este, de fapt, o veste buna. Intr-adevar, organismul are nevoie de timpul necesar pentru a se adapta la schimbarile produse. Adaptarea consta in faptul ca are loc disparitia osului alveolei dentare aflate in directia in care se deplaseaza dintele. In paralel, in urma acestuia se creeaza un os nou, cu important rol de sustinere.

In general, este nevoie ca dispozitivul sa fie purtat pe o durata de timp cuprinsa intre 12 si 24 de luni. Medicul stomatolog te poate informa inca de la inceput despre perioada in care va fi necesara purtarea. Criteriile care influenteaza cel mai puternic lungimea intervalului de timp necesar sunt varsta pacientului, problema existenta, distanta de deplasare necesara, precum si tipul de aparat dentar pentru care a optat pacientul.

Alege aceasta solutie si te vei bucura, in acelasi timp, de o dantura frumoasa si sanatoasa!

Lasă un comentariu