La un secol de la meciul cu Iugoslavia, fostele părți componente ne distrug pe teren

Era un banc pe când eram eu „dănac”, așa prin 2002, de când ziceam că nu m-am mai uitat la fotbal: „În oricâte cioburi s-ar sparge Iugoslavia, tot ne fac țăndări la fotbal”. În 2001, Slovenia ne-a trimis după popcorn și cola, să vedem Mondialul din Japonia-Coreea de Sud la TV.

Mai nou, se zice să nu se spargă Ucraina, că iar ne-o luăm la fotbal. Ne-ar bate și republicile Donețk și Donbass. Cred și eu, ce echipă avea Șahtior Donețk…

Pe 7 iunie 1922, România și Iugoslavia disputau primul meci oficial din istoria lor comună. Pentru România, era primul meci oficial din istoria sa. Au câștigat atunci ai noștri cu 2-1.

La fix un secol, Bosnia-Herzegovina le-a arătat alor noștri că pot munci și ca taximetriști și la Lidl, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Profi, Penny, Selgros, Dedeman, Leroy Merlin și ce-om mai avea prin România printre cei ce fac angajări.

Mă băieți mai sunt locuri de muncă la izolat blocuri. Vă învață vietnamezii cum e cu munca. Mai mergeți și la o gresie, faianță… se caută tractoriști pe la Arad, bă băieți, ați lua acolo și 10 000 lei pe lună, oricum mai mult decât o să mai luați vreodată din fotbal.

Apucați-vă bre de o muncă serioasă! Nu vă prinde fotbalul, nu e de voi… pe noi ne minte Ciucă atunci când ne aruncă 65 lei la salariu ca să se arunce bani pe voi, cu talentul vostru de „ratangii”…

Chiar nu realizează „gălbejiții” că sunt depășiți? Despre Edi Iordănescu ce să mai zic.. habar nu am ce a jucat și cum a jucat. Ca antrenor, vedem… un egal cu Israelul, în rest, numai „încasări” de „boabe”..

Rămân la ideea că fotbalul pentru noi nu mai contează.

Lasă un comentariu