Legea consumatorului vulnerabil, o cacealma jalnică

Legea consumatorului vulnerabil este o cacealma jalnică. O cacealma este atunci când îl faci pe adversar că stai mai bine decât el, când joci poker. El nu va plusa. Nici tu nu câștigi, nici el, dar poate ai o carte mai bună și umfli potul.

Legea consumatorului vulnerabil este o imensă prostie. Nu spun că nu au nevoie oamenii de ajutor, dar modul de concepție a fost greșit.

Se estimează că suportarea de către stat cu o treime a facturilor începând cu 1 noiembrie ar ajuta 10 milioane de români.

1 noiembrie este data la care legea cosumatorului vulnerabil intră în vigoare.

Legea consumatorului vulnerabil nu îi ajută pe adevărații vulnerabili

Se consideră consumator vulnerabil cel care este titularul contractului. Practic, mulți titulari de contract sunt pensionari săraci. Dar majoritatea trăiesc cu membri ai familiei în case. Ori, ei s-au mutat la țară, iar apartamentele sunt locuite de copiii lor care consumă. Consumă, dar salariile lor îi situează peste limita de subvenție. Mai sunt pensionari care închiriază ilegal apartamentele. Curentul e consumat de chiriași, iar titularul este cel ajutat. În fond, subvențiile sunt tot din taxele noastre.

Așadar, mulți vor prefera să aibă apartamente pe numele unor oameni fără venituri care să aibă scutiri de energie.

În schimb, sunt și oameni care au salarii mari și închiriază apartamente unor chiriași cu posibilități mici. Aceia nu au cum să fie scutiți.

Situația este neclară, Nu se știe câți din cei 10 milioane de beneficiari chiar vor merita să aibă parte de prevederile din legea consumatorului vulnerabil.

Politicienii s-au grăbir să iasă la rampă cu o lege proastă. O lege proastă care toacă bani din buget. Evident, banii noștri nu ai lor. Așadar, legea consumatorului vulnerabil va face mai mult rău decât bine, fiindcă aceia care au în mod real nevoie, nu vor beneficia de ea.

Politicienii români gândesc cu orice parte a corpului, mai puțin cu creierul. Nu li s-au lăsat, din păcate, instrucțiunile de folosire.

Lasă un comentariu