Legendarul Gerd Müller ne-a părăsit la 75 de ani

Legendarul Gerd Müller ne-a părăsit în data de 15 august 2021, la 75 de ani. Întreaga lume a fotbalului este în doliu.

Starea sa de sănătate s-a înrăutățit în ultimul timp. Familia a înțeles că fostul jucător german va muri curând, fiindcă nu mai mânca.

Legendarul Gerd Müller a făcut carieră la Bayern Munchen în anii 1964-1979. Gerd Müller a evoluat în 607 de meciuri înscriind de 566 de ori. A avut 62 de selecții în naționala Germaniei Occidentale, pentru care a marcat 68 goluri.

Atacantul de legendă Gerd Müller a reușit să câștige „Balonul de Aur” în anul 1970. A reulit să fie nominalizat de șapte ori drept cel mai bun marcator din Bundesliga.

În 1972, RFG, cu atacantul Gerd Müller titular a câștigat Campionatul European din anul 1972. În 1974, când Cupa Mondială a fost găzduită de RFG legendarul Gerd Müller a contribuit la câștigarea titului mondial de către naționala sa. Instinctul puternic de a înscrie i-a adus supranumele de „bombardier al națiunii”. RFG a câștigat atunci cu 2-1 în fața naționalei Olandei.

Atacantul Gerd Müller a fost mulți ani deținătorul recordului de goluri înscris eîntr-un sezon din Bundesliga. Cele 40 de goluri într-un sezon au fost depășite foarte târziu, de către un alt jucător de la formația Bayern Munchen, fotbalistul polonez Robert Lewandowski, care a reușit 41 de goluri într-un sezon fotbalistic.

În vitrina cu trofee a atacantului Gerd Müller se află patru titluri de campion al Gemrnaiei, patru Cupe ale Germaniei, 3 Cupe ale Campionilor Europeni, o Cupă a Cupelor, o Cupă Intercontinentală.

Legena bavareză Gerd Müller a rămas la clubul său de suflet, Bayern Munchen și după ce a pis ghetele în cui. A fost antrenor al grupelor de copii și juniori ale clubului din capitala Bavariei, sădind pasiunea pentru fotbal multor generații de tineri.

Lasă un comentariu