Liderul PSD Marcel Ciolacu, discuție decisivă la Bruxelles pentru pensiile românilor

Marcel Ciolacu, lider al PSD și Președinte al Camerei Deputaților se află la Bruxelles, unde va purta discuții privind „flexibilizarea” condițiilor din PNRR. Ținta este procentul de 9,4% din PIB fixat ca maxim pentru limita de majorare a pensiilor, pe care liderul PSD și-l va dori modificat.

Evident, Marcel Ciolacu nu face decât să își facă propria campanie electorală neoficială pentru PSD, mai ales că vine momentul să fie nominalizați candidații pentru primării-cheie, prezidențiale, fotolii de europarlamentari.

Deși legate prin coaliția actuală, PNL și PSD își ascut săbiile pe tocilă, pentru a se confrunta.

Deja Premierul Ciucă a anunțat că va oferi o compensație de 50 de bani la costul unui litru de carburant la pompă, pentru a arăta că Guvernului îi pasă și ia atitudine în criza scumpirilor.

Evident, este totul de fațadă, pentru că a fost dovedit că în raport cu anul precedent, încasările statului de pe urma majorărilor la carburanți au fost foarte mari.

S-a spus că 60% din totalul acccizei la carburant intră în conturile statului român. Așadar, de ce și-ar anula statul avantajele acum când a promis ajutoare în vouchere și bani pentru categoriile sociale vulnerabile?

Ciucă încearcă să reducă presiunea fiindcă pe 30 iunie, transportatorii anunță proteste masive, nemulțumiți de majorările record la carburant, care au dus ca acesta să fie la fel de scump în România ca în Germania, deși salariile românești sunt la coada UE și nu la vârf, cum sunt cele din Germania.

Lasă un comentariu