Marile orașe intră în scenariul roșu, HoReCa suferă din nou!

Astăzi Bucureștiul a ajuns la 3,32. Asta înseamnă că de azi capitala va intra în scenariul roșu, iar HoReCa va avea din nou de suferit.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, acces vor avea doar persoanele vaccinate, până la ora 22.00.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, prevede hotărârea CMBSU.

Marile orașe încep să intre în scenariul roșu.

București, Cluj-Napoca, Brașov, Oradea, Suceava, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Satu Mare, Constanța se află deja în scenariul roșu.

Lasă un comentariu