Ministrul Sănătății, vedetă la Radio Erevan

Date:

Pe vremuri, la Radio Erevan, un radioascultător întreba: „Tovarăși, este adevărat că Tovarășul Ministru e idiot?” Răspunsul venea oficial și serios: „E adevărat tovarășe, dar știți… e secret de stat….”

Mai nou Ministerul Sănătății se dă pe după corcoduș în chestiunea spitalelor noi, acelea 25 cu care acum trei zile s-au lăudat, că le vor construi nou-nouțe. Și eu care tocmai mă pusesem să caut hit-ul verilor de demult: „Macarale…râd în soare…arginti.. macarale…” Îl și vedeam pe Alexandru Rafila cu nelipsita cască pe cap, cu mistria în mână cum devine el marele constructor al neamului…

Acum, a apărut o tovarășă, secretar de stat, Adriana Pistol care a tras câteva cartușe așa în direcția presei: „„Nu se construiesc spitale noi. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri – reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial, în anumite secții. Nu se vor construi 25 de spitale”.

Degeaba i-au spus oamenii ce știe toată lumea, că șeful ei e cam pe dinafară că el declarase „până în 2026, un număr de cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, toarșa Pistol de la cadre o ține una și bună: „nu am înțeles noi”.

Mai era un banc la Radio Erevan: „Un ascultător întreabă: Este adevărat că marele scriitor Makarov a primit de la sttul sovietic o mașină Volga? Este adevărat dar cu trei mici amendamente: Nu e scriitorul Makarov, e Novikov, nu e o mașină ci o motocicletă și nu a primit-o în dar ci a fost furată…”.

Cum ar trebui citită la Radio Erevan chestia cu 25 de spitale?

„Este adevărat că se vor construi 25 de spitale noi în România până în 2026? Este adevărat numai că nu vor fi noi, nu vor fi 25 iar până în 2026 se vor păpa toți banii„„„”

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...