Nicolae Dobrin, prințul din Trivale, ar fi împlinit 74 ani

Nicolae Dobrin a fost supranumit „prințul din Trivale”. Legenda vie a FC Argeș, ar fi împlinit azi, 26 august 2021, 74 de ani. S-a născut la Pitești, la 26 august 1947. Asta dacă, la 26 octombrie 2007, la 60 de ani, nu ar fi plecat să joace pe stadioanele eternității.

Nicolae Dobrin a fost cunoscut ca ”Gicu”, „Gâscanul divin”, „Prințul din Trivale”. Țuica de prună cu două prune albastre pe eticheta albă se numea „Ochii lui Dobrin”.

Un geniu ghinionist

Fulminanta sa carieră a impresionat întreaga Europă. Numai că, pe cât de talentat era, pe atât de multe necazuri a avut. Nicolae Dobrin l-a impresionat pe Santiago Bernabeu, președintele de legendă al Real Madrid. Regimul politic l-a obligat să rămână în România. Bernabeu pregătise o valiză cu milioane de dolari pe care Ceaușescu o putea obține dacă Dobrin pleca. Deși era vârful generației sale, Dobrin nu a jucat niciun minut la „Mundialul” Mexic 1970. De vină ar fi fost orgoliul lui Angelo Niculescu și atitudinea de rebel a lui Dobrin.

Este mare păcat că Nicolae Dobrin nu a fost valorificat în fotbal după retragere. A fost director tehnic la FC Botoșanim FC Argeș, cu puțin timp înaite de moartea neașteptată.

Fidelitate extremă față de FC Argeș

Nicolae Dobrin a jucat 409 meciuri și a înscris 111 goluri. A fost de trei ori, jucătorul anului, în 1966, 1967 și 1971.

A jucat de la 14 ani și s-a retras la 36. Așadar, legenda din Trivale a jucat 22 de ani, un record de vechime, din care 21, la FC Argeș. A refuzat echipe ca Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Un singur an a jucat la FCM Târgoviște. A fost campion cu FC Argeș, în 1979, când în prelungiri i-a ”executat” pe cei ce la Dinamo.

Se spune că „avea un magnet” în picior, fiindcă mingea, inexplicabil, „i se lipea de picior”, încât era greu să fie deposedat la dribling.

Lasă un comentariu