Daca livingul tau este in nuante de alb si negru, gri sau albastru inchis sau oricare alte combinatii de non-culori sau nuante inchise si iti doresti sa scoti totusi in evidenta incaperea, recomandat este sa alegi o pata de culoare transpusa pe canapeaua sau fotoliile alese. Livingul este, de regula, camera cea mai mare din locuinta, unde se aduna intreaga familie, prietenii si cunostintele. De asemenea, este si spatiul unde oamenii aleg sa se relaxeze dupa o zi lunga la munca, unde vizioneaza un film sau isi servesc cafeaua dimineata privind la televizor.
Pentru a utiliza spatiul livingului in cel mai bun mod posibil trebuie sa alegeti mobilierul care se potriveste cel mai bine dimensiunilor. Functionalitatea camerei este in dependenta cu functionalitatea pieselor de mobilier alese. Spre exemplu, daca va doriti sa aveti un plan de rezerva pentru un spatiu de dormit suplimentar, in cazul unei reuniuni mai mari, cu siguranta veti alege canapele cu functie de extensie in detrimentul celor fixe.
Canapeaua din living are, pe langa scopul sau practic, si unul legat de estetica. Ea poate infrumuseta camera, o poate completa si armoniza. O pata de culoare nu strica niciodata, mai ales daca este bine aleasa si in concordanta cu decorul. Puteti opta pentru nuante vii, electrice precum este cazul turcoazului, albastrului marin sau a galbenului pentru un context de nuante stinse. Contrastul creat va fi unul de exceptia, iar livingul, chiar daca in mare parte este in nuante inchise, va prinde viata.
Ce canapele alegi atunci cand ai animale de companie?
Animalele de companie ne sunt uneori si cei mai buni prieteni. Daca ne-am mutat in casa noua sau daca suntem pe punctul de a reamenaja locuinta, prietenii nostri necuvantatori nu pot fi dati la o parte. Parerile in ceea ce priveste cresterea unui animal in locuinta sunt impartite in pro si contra, iar pentru fiecare dintre acestea se pot aduce argumente vaste.
Daca sunteti iubitori de animale si de partea celor de acord cu acestea in casa, va trebui sa va adaptati putin locuinta la convietuirea cu ele. In primul rand obiectele care se pot sparge cu usurinta nu trebuie lasate in zone in care animalutele sa aiba acces, mai ales daca le cunoasteti ca fiind curioase. E drept ca in cazul pisicilor este putin mai dificil, dat fiind interesul mare pe care il au pentru absolut orice lucru din casa.
In materie de canapele, modelul nu este relevant in acest subiect, insa nuanta tapiteriei si materialul din care este facuta, da. Fiecare persoana isi doreste o canapea tapitata cu un material care sa se curete usor, sa nu ramana zgariata in urma gherutelor de pisica si care sa fie rezistenta in timp, fara sa se toceasca sau matuiasca.
Daca esti intr-o ipostaza precum cea mentionata anterior, urmeaza sa achizitionezi o canapea, iar in casa ai animalute de companie, va trebui sa te orientezi catre orice altceva in afara de piele ecologica. Desi este un material care imbraca foarte bine canapelele, nu este deloc indicat in astfel de contexte.