Palatul Cotroceni, ieșire decisivă la rampă

Palatul Cotroceni a ieșit la rampă. Președintele Iohannis a ieșit la televizor, la ora 18.00, oră de prime-time pentru multe televiziuni de știri. A declarat că miercuri va lua decizii importante, consultându-se cu specialiștii. Președintele a făcut declarația că vaccinul e sigur și să nu mai fie ascultați conspiratorii. Așadar, Palatul Cotroceni a garantat într-un domeniu în care nu are competență. Noi nu avem o responsabilitate ministerială. În secolul XIX, un act al regelui (după 1881 România a fost regat era nul dacă ministrul de resort nu-l contrasemna. Oare cine a autorizat mesajul de la Cotroceni?

OMS a cerut ca încă 2 milioane dr români să se vaccineze cu schema completă până în aprilie 2022.

Nu se știe dacă mâine se va introduce starea de urgență sau se va impune certificatul verde.

Așadar, Klaus Iohannis presimte probabil că Parlamentul nu va vota Guvernul Cioloș. Vor mai urma încă 10 zile de eforturi pentru un alt premier desemnat.

Nu cred că vreun partid pleacă pe ideea alegerilor anticipate. Oricât ar crede AUR sau PSD că vor obține la viitoarele alegeri, în mod clar niciun partid nu va câștiga singur 51% din voturi. Și nici o coaliție de 2 partide, pentru că, luate 2 câte 2 nu savem partide apropiate doctrinar. Fiecare partid are ideile lui. Și nici un partid aliat cu UDMR și minoritățile nu va face majoritatea.

Absenteismul va fi mare și la anticipate, care mai devreme de martie-aprilie, nu pot fi orga nizate.

Deciziile luate de Palatul Cotroceni sunt mai așteptate decât votul din Parlament.

Lasă un comentariu