Partidul NOI organizează pe 12 iunie Marșul pentru Pace în Cluj-Napoca și Sibiu

Partidul Națiune Oameni Împreună (NOI) organizează pe 12 iunie un Marș pentru Pace la Cluj Napoca (ora 12) în Piața Unirii și la Sibiu (ora 18), Piața Mare.

Organizatorii consideră că sunt singurul partid care promovează o platformă pacifistă.

Un comunicat al Partidului Noi arată: „PACEA este valoarea indispensabilă evoluției omenirii, este cea mai sensibilă legătură a omului cu Universul. De aceea, NOI – oamenii împreună, înțelegem nu doar să vorbim și să credem în pace, ci și să acționăm, să ne facem vocile auzite, să transmitem o undă de conștientizare a faptului că suntem cu toții responsabili de soarta planetei, de viitorul celor ce o vor locui, că nu avem dreptul și legitimitatea să stricăm echilibrul creat de Dumnezeu…Să ne conjugăm cu toții eforturile și energia pentru a arăta Lumii ce dorim NOI, locuitorii acestei planete… să muncim, să trăim, să ne creștem copiii în Pace. Nicio rațiune nu justifică războiul. Neimplicarea înseamnă autocondamnare!

Pacifismul este o doctrină puțin promovată politic în România deși ideea de pace este una în esență nobilă. Manifestările pentru pace sunt tot mai frecvente în contextul conflictului din Ucraina, izbucnit pe 24 februarie 2022 și care a depășit pragul de 100 de zile, fiind încă departe de a se încheia.

Lasă un comentariu