Apa are pentru unii un magnetism aparte. Aceasta nu este doar una din formele prin care natura isi arata maretia, ci si o modalitate de a trai viata prin prisma unui stil in care dorinta de libertate primeaza. Insa nu ai cum sa explorezi aceste vaste intinderi fara pregatirea necesara. La fel ca si muntele, marea se vrea descoperita doar de cei care dispun de o cunoastere mai profunda, de experienta, responsabilitate si echilibru in luarea unor decizii.
Cursurile de navigatie profesioniste sunt primul pas spre a-ti indeplini visul de a cuceri marile. Fara un permis barca, nu vei putea face fata provocarilor intalnite in navigatie si nu te vei putea bucura de experienta unica oferita de ape.
La scoala de yachting vei putea urma atat cursurile pentru incepatori, cat si cele pentru avansati. Fie ca obiectivul tau este sa devii un skipper de nadejde, fie un capitan de vas bine cotat, cu ajutorul trainerilor experti in domeniu si avand acces la flota de veliere la Marea Neagra vei reusi sa iti urmezi visul si pasiunea din copilarie de a deveni cu adevarat liber, in mijlocul apei.
De la categoriile C, D, S la categoriile A si B
Cursurile pentru permis de barca categoriile C, D si S, precum si cele pentru categoriile A si B te vor aduce la aceeasi masa cu „zeii”. Permisul de ambarcatiune pentru categoria C iti va da posibilitatea sa navighezi pe coasta de mare, pana la maximum 6 mile nautice. Daca vrei sa savurezi aceasta aventura, alatura-te echipei care iti impartaseste pasiunea si da startul unei calatorii spectaculoase.
Un permis de barca categoria D va fi excelent pentru navigarea de-a lungul apelor interioare (Dunare, Delta Dunarii). Expeditiile tale in aceste areale isi vor lasa o amprenta puternica, alimentandu-ti dorinta de a descoperi tot mai mult.
Permisul pentru categoria S (sailing) este exclusiv pentru navigarea ambarcatiunilor cu vele.
Pentru obtinerea permisului de ambarcatiune categoria B, care iti permite navigatia pana la 24 de mile marine de tarm sau cel de categoria A pentru navigatie all zone, trainerii iti recomanda sa ai cel putin 1.000 Nm (mile nautice) efectuate in perioada anterioara cursului. Cu alte cuvinte, permisul de ambarcatiune categoria A/B este destinat skipperilor, cu o experienta indelungata, care vor sa-si completeze CV-ul si portofoliul cu noi realizari si acreditari in domeniu.
Practica si notiunile teoretice, temelia succesului
Nodurile marinaresti, clasificarea paramelor, accesoriile de punte, ancorele, lanturile si echipamentele nu vor mai avea secrete pentru tine. Daca vrei sa inveti cum sa stapanesti mai bine ambarcatiunile cu cu motor sau cu vele, cursurile de navigatie pentru obtinerea unui permis barca iti vor pune la dispozitie pachetul complet pentru a invata notiunile teoretice, dar si pentru a le pune in practica.
Va trebui sa te familiarizezi cu manevrele portuare, plecarile de la cheu, andocarile, manevrele de iesire si intrare in port. Cursurile pun experienta practica pe primul loc, tocmai de aceea s-a creat un program complet de navigatie cu motor si vele ce pune accentul pe manevrele de acostare, manevrele cu motor, manevra de om la apa, navigatia cu vele pe timpul zilei si navigatia de noapte, precum si manevrele in port. Acestea constituie probe de examinare si nu vei putea obtine permisul de ambarcatiune fara sa le stapanesti.
Vrei sa te bucuri de libertate totala pe intinderile de apa si sa arunci in mare orice urma de stres? Odata cu obtinerea unui permis de barca nimic nu va mai sta in calea ta!