Peste 19 000 contestații la Evaluarea Națională

Evaluarea Națională a înregistrat peste 19 000 contestații. Au fost cazuri halucinante. Astfel, la limba română, un elev din Bihor notat cu 2,80 la limba română a obținut 8,70 la reevaluare, iar un elev din Prahova, tot la limba română, a obținut o notă de puțin peste 5, dar la recorectare a obținut peste 9.

Practic, faptul că Ministeul nu plătește corectorii, sau le dă niște sume care nu acoperă nici transportul și un sandwich, face ca profesorii cu vocație să refuze participarea la corectură, iar corectura este pe mâna politrucilor din sistem și a celor aserviți lor.

Problemele sunt grave deoarece mulți tineri aleg să nu mai conteste notele, deși, iată au fost erori grave care pun la îndoială seriozitatea unui examen.

O educație de calitate se face cu profesioniști, dar salariile din învățământ nu mai sunt tentante pentru tinerii cu aspirații înalte ci numai pentru cei ce vor o vreme să aștepte ceva mai bun sau cei care nu pot merge în altă parte.

Așadar, totul începe de la selecție, titularizarea și mobilitatea cadrelor didactice fiind depășite fizic și moral. Urmează apoi salarizarea defectuoasă, lipsa de respect față de drepturile cadrelor didactice.

Nu mai vorbim de faptul că familiile având probleme consideră că educația este treaba școlii iar elevii sunt neglijați acasă de părinții ocupați.

Nici meditațiile nu sunt soluția, fiindcă meditația te duce de la un nivel mediu spre excelent, nu are ce să îți facă dacă nivelul tău ca elev este 0.

Adică dacă un elev în clasa a VIII-a nu știe să scrie este o problemă de clasele primare, dar acolo învățătorii sunt forțați să îi treacă în gimnaziu pentru a nu-și pierde leafa.

Așadar, este un lanț al slăbiciunilor pe care Ministrul Educației se face că nu îl vede.

Lasă un comentariu