Poate fi David Popovici un început?

Am așteptat suficient de mult pentru a-mi exprima felicitările la adresa sportivului David Popovici, băiatul de aur al post-comunismului românesc. Acest tânăr a reușit primele medalii de aur ale înotului masculin românesc.

Îl felicit și îi doresc să fie mereu la înălțime. Însă, se spune că un om nu poate sări mai departe de umbra sa. David Popovici este în pragul majoratului pe care îl va sărbători la toamnă. Anul 2004, anul nașterii sale coincide cu ultima mare perfomanță olimpică românească, JO Atena 2004. Acestea s-au încheiat cu trei săptămâni înainte să se nască David Popovici. Perfomanța sa la Mondialele de la Budapesta i-a făcut pe politicieni să sară la poze și la felicitări.

Este bine că feliciți un om, dar ar trebui să vezi că tu ca politician nu ai făcut nimic pentru sportul românesc. Ne bucură Simona Halep, ne bucură Cătălina Ponor, ne bucură Camelia Potec, dar copiii ăștia au reușit cam singuri fiindcă au avut părinți și antrenori care au crezut în ei.

Aș fi vrut să văd cine l-a descoperit pe David Popovici ca antrenor, ce experiențe a avut el la antrenamente, ce anume l-a mobilizat. Oricum, de acum, el este în galeria performerilor. Perfomanța sa e echivalentă cu perfomanțele lui Patzaichin la sporturile cu vâsle, cu perfomanțele lui Marian Drăgulescu la gimnastică.

Nu trebuie neapărat să ne împăunăm că vor răsări bazine de înot acum în prag de alegeri, trebuie revitalizat sportul de masă, trebuie luat totul de la 0 în toate sporturile, nu numai când apare o medalie.

Din 2004, de la Atena, nu am prea mai rupt gura târgului pe la nimic în sporturile olimpice. Sperăm ca David Popvici să confirme la viitoarele JO unde toate teleobiectivele vor fi pe el. Poate că el va duce tricolorul românesc ca membru al delegației. Oricum se va crea un capital de simpatie și un val de simpatie care trebuie să-l mobilizeze. Oricum, se spune că după o bornă istorică atinsă, greu mai vine alta și doar tu ca sportiv decizi. Oricum, David Popovici va trăi tot restul vieții din gloria de la Budapesta. Felicitări și la mai mare!

Lasă un comentariu