Polițist acuzat de violență domestică la Târgu Jiu

Un polițist de 43 de ani, angajat la Poliția TF (Transporturi Feroviare) a fost acuzat de soția sa de 34 de ani că a bătut-o la domiciliul lor din cartierul Diana al Municipiului Târgu-Jiu.

În fapt, după ora 22, în seara de 18 iunie, un cetățean a sunat la 112 anunțând că în apartamentul vecin este un scandal în desfășurare.

Poliția a sosit, găsind femeia acasă, bărbatul nefiind prezent. Femeia a refuzat asistența medicală la spital, acceptând să mergă la Poliție pentru a depune plângere.

Poliția a deschis dosar penal pentru violență domestică, dar nu a fost emis ordin de restricție contra soțului violent.

În ultimele 30 de zile, mulți polițisti gorjeni au fost implicați în fapte care le-au adus inculparea în dosare penale: lovire în cadrul acțiunilor de stradă, tortură, conducerea sub influența alcoolului, violență casnică.

Alți polițiști gorjeni au fost în trecut autori ai unor fapte precum conducere sub influența stupefiantelor, spargeri de spații comerciale private etc.

În Mehedinți, o polițistă s-a sinucis în acest an cu arma din dotare după ce a avut probleme în familie.

Fie testarea Poliției nu mai este eficientă, fie recrutatea nu este focusată pe peroanele potrivite fiindcă numărul polițiștilor din Gorj dar și din alte județe implicați în fapte penale a crescut alarmant.

Vorbim de oameni cu experiență dar și oameni aflați la începutul carierei.

Suntem în situația unui război la granițele României, iar Poliția este implicată prin statut în apărarea ordinii și chiar siguranței naționale, deoarece prin atribuțiile sale, polițistul poate să depisteze inclusiv acțiuni de spionaj în contra intereselor României pe care, evident trebuie să le semnaleze structurilor SRI, Parchetului, Poliției, Jandarmeriei, MAPN etc.

Ori, polițiștii cu un comportament îndoielnic pot fi ținte sigure pentru serviciile de spionaj străine care lucrează contra intereselor României. Este numai un exemplu despre cum astfel de comportamente compromit însăși instituția Poliției Române și strică imaginea polițiștilor merituoși care își fac datoria și care există, în ciuda glumelor făcute pe seama polițiștilor în general.

Lasă un comentariu