Președintele României a ajuns la Kiev

Președintele României a ajuns azi la Kiev. Oficialul român a vizitat Irpin și a fost impresionat de urmele conflictului armat din Ucraina.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Președintele a scris: „Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”.

Președintele României a anunțat inițial tot pe o rețea de socializare motivația vizitei la Kiev, alături de omologul francez Emmanuel Macron:, cancelarii german și italian: „Mă aflu astăzi la Kiev, alături de Președintele francez Emmanuel Macron, Cancelarul german Olaf Scholz și Prim-ministrul italian Mario Draghi, pentru a ne arăta sprijinul puternic și solidaritatea deplină față de Președintele Zelenski și de poporul ucrainean. Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!””

Lasă un comentariu