Principalele motive pentru care să apelezi la firmele de recrutare ca angajator

Angajații sunt cea mai importantă resursă pentru o companie, fără doar și poate. Am trecut de stadiul în care proprietarul afacerii era cel care făcea angajările, această afirmație fiind valabilă cel puțin pentru IMM-uri și companii mari. Așa că firmele fac tot ce le stă în putință pentru a angaja, a reține și a dezvolta angajații. Pentru a face acest lucru, e nevoie de un departament de Resurse umane ( HR în engleză ). Acest departament reprezintă legătura dintre angajat și angajator, în demersurile lui mulțumind ambele părți.

Ce face departamentul de resurse umane?

Dar un departament de Resurse umane presupune găsirea oamenilor potriviți pentru acele funcții, mai întâi de toate. Așa că ce opțiuni ai în condițiile în care nu vrei să ai un deprtament de Resurse umane sau acesta să aibă răspundere și sarcini limitate? Poți apela la o firmă de recrutare. Asta înseamnă să îți externalizezi serviciile de Resurse umane către o altă firmă. Ai multe avantaje pe care să le iei în calcul, dacă vrei să faci asta.

O companie de recrutare îți permite să faci economie de resurse, mai exact bani și timp. Atunci când e deschisă o nouă poziție în firma ta, compania de recrutare știe exact ce să facă pentru a găsi angajatul potrivit.

Ce beneficii am dacă apelez la o firmă de recrutare?

Pas cu pas, firma de recrutare Bucuresti selectează CV-urile care corespund, contactează persoanele în vederea interviurilor, ține interviurile și alege candidații potriviți pentru tine. Astfel că tu nu mai ești nevoit să faci următoarele lucruri: să postezi și să promovezi locurile de muncă, să selectezi candidații și să ții interviurile viitorilor angajați și să dai un răspuns celor care nu au primit postul. Există situații în care un angajat începe lucrul și demisionează după doar câteva zile. O firmă de recrutare minimizează riscurile în acest caz prin găsirea angajaților potriviți. Dacă, totuși, s-a întâmplat ca angajatul adus de o companie de recrutare să plece mai repede decât era prevăzut, atunci exista posibilitatea înlocuirii fără costuri noi pentru angajator.

Experiență și cunoștințe vaste în domeniu

Un alt motiv pentru care să apelezi la serviciile unei firme de recrutare este pentru că aceasta are o experiență considerabilă în prospectarea pieței. Mai exact, știe ce calități ar trebui să aibă candidații pentru un post anume. Iar asta te interesează mai ales atunci când ai disponibilă o funcție de conducere: director sau manager. Experiența în recrutare se dovedește de folos și pentru a ajunge la posibilii candidați talentați, la cunoașterea așteptărilor de la viitorul post al acestora și pentru eficacitatea procesului.

Aria extinsă a candidaților de care beneficiază este încă un argument în favoarea companiei de recrutare. Cunoștințele vaste vor ajuta întotdeauna la căutarea posibililor angajați. Nu în ultimul rând, o firmă de recrutare are creat un portofoliu cu diverse proiecte de angajare astfel că șansele realizării unei potriviri între un candidat și nevoile lui și compania care are postul și nevoile ei sunt mult mai mari.

Majoritatea agențiilor de recrutare au în portofoliu și servicii de testare pentru candidați. E vorba de o testare profesională care cimentează alegerea făcută. Dintre aceste teste, putem aminti aici: testarea unor aptitudini, testarea nivelului de cunoștințe în domeniu, nivelul de cunoaștere al unei limbi străine sau chiar teste de personalitate.

Ce mai pot oferi aceste companii pe lângă serviciile de recrutare?

Firmele de recrutare vă pot pune la dispoziție, în afară de procesele de recrutare, servicii pentru administrarea personalului. Aceste servicii constau în: întocmirea contractelor de muncă și a actelor adiționale, dacă e cazul de un act adițional, întocmirea deciziilor de suspendare a contractului de muncă individual, întocmirea adeverințelor de vechime, a rapoartelor pentru concediu, dezvoltarea fișelor de post și salarizare.

Dacă ar fi să alegi două motive pentru colaborarea cu o agenție de recrutare ar fi: stres mai puțin pentru angajații tăi și costuri mai reduse pe termen lung.

Lasă un comentariu