Protestul românilor față de prețul carburanților

În 13 iunie 2022, la Botoșani, Constanța și Târgu-Jiu, românii au protestat la benzinării contra majorării prețurilor la pompă. Protestatarii au alimentat de valori mici și au plătit cu monede mici de metal.

Proprietarii stațiilor au chemat Poliția, dar Poliția a spus că nu pot întrerupe un act legitim de cumpărare. Nu scrie niciunde cu ce valoare minimă poți alimenta și cu ce tip de numerar poți plăti.

Românii vor să protesteze pe 30 iunie 2022 masiv. Șoferii profesioniști se organizează și cer ca statul să intervină, Ei spun că barilul de petrol are un preț de 120 dolari americani, ceea ce nu poate duce un preț de pompă la 9 lei pe litru la benzină și motorină.

Protestatarii spun că statul obține jumătate din prețul de la pompă, deci cumva statul ar fi înțeles cu producătorii de carburant.

Totuși, statul, contituțional vorbind, trebuie să evite amenințarea cetățenilor săi prin speculă, deoarece statul nu mai garantează integritatea economică a cetățenilor, ceea ce este obligat să facă prin Constituție.

Dreptul la demnitate, muncă, viață decentă este drept constituțional, iar statul trebuie să apere cetățenii și să le respecte aceste drepturi.

Lasă un comentariu