miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăPoliticăPSD atacă PNL, AUR...

PSD atacă PNL, AUR și USR pe motivul unui vot în Comisiile pentru Economie și Energie din Senatul României

PSD a criticat azi, printr-un comunicat, PNL, AUR și USR, pe motiv că amendamentele PSD privind scoaterea Termocentralei Paroșeni și a minelor Lonea și Lupeni de pe lista facilităților energetice care trebuie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic nu au fost votate. Într-o intervenție televizată, George Simion a confirmat că AUR s-a abținut la votul în comisie.

Comunicatul PSD arată: „Partidul Social Democrat condamnă categoric votul senatorilor PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic (…)Amendamentele PSD prevedeau scoaterea CET Paroșeni din lista capacităților ce urmează să fie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, precum și prelungirea perioadei de activitate a celor două exploatații miniere. Dacă votul membrilor PNL, AUR și USR din cele două comisii se va menține în forma finală a legii, atunci România va trebui ca în anii următori să își diminueze capacitatea de producție a energiei electrice cu încă 150 de MWh, ceea ce ar vulnerabiliza și mai mult sistemul energetic național. PSD consideră că astfel de capacități bazate pe cărbune pot fi trecute în conservare doar atunci când sunt înlocuite de alte unități echivalente”.

Evident, votul în comisiile de specialitate este unul consultativ, în sensul că specialiștii comisiei se pronunță într-o direcție pe care plenul Senatului nu este obligat să o respecte.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.