Rămâne Rezervația Biosferei Deltei Dunării de decor?

Senatul României a aprobat în 27 iunie, proiectul Legii  Pescuitului, prin care, de facto Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării nu mai există, chiar dacă de jure, poate funcționa.

Legea adoptată de către Senat spune că fondul piscicol din România va trece în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. Vorbim și de fondul piscicol de pe teritoriul Administrației Rezervație Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

ARBDD rămâne fără o pârghie esențială, atribuția exclusivă în domeniul pescuitului. Printre inițiatorii Legii Pescuitului, în forma  votată de Senat pe 27 iunie 2022, se numără și deputatul Michael Gudu, deputat PNL de Tulcea. Legea Pescuitului, în forma votată pe 27 iunie 2022 a fost promovată puternic și cu intensitate publică de către Gheorghe Ștefan, fost ulpreședinte ANPA și unul dintre cei care în timpul Guvernării Viorica Dăncilă a fost inițiator al proiectului Ministrului Agriculturii de atunci Petre Daea, de înființare a Bursei de Pește din Tulcea. Deși a costat nu mai puțin de 5 milioane de euro, proiectul acela, practic s-a născut mort.

Lasă un comentariu