miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăPareriRegele Charles al III-lea...

Regele Charles al III-lea și România. Cât de mult ne ajută prietenia noului rege cu românii?

În mod cert, monarhia britanică va primi un impuls nou prin venirea noului rege, Charles al III-lea. Actualul Rege al Marii Britanii are cu 2 ani mai mult decât avea Regina Elisabeta a II-a la moartea Prințesei Daiana. Regina avea 71 de ani. Charles are 73 de ani.

Regele Charles are proprietăți în România, a promovat Transilvania pentru că are rădăcini românești, chiar domnești, venind cum arătau istoricii genealogiști Mihai Sorin Rădulescu și Ștefan Gorovei pe filiera familiei domnitoare moldovenești a Movileștilor, înobilată prin Purice Aprodul, numit boier Movilă de Ștefan cel Mare.

Regele Charles este ajutat însă de reprezentantul uneia din familiile cu nume de rezonanță ale elitei austro-ungare,, Kalnoky ( Kalnoky a fost un ministru de externe austro-ungar înainte de primul război mondial un dușman declarat al românilor ardeleni), contele Tibor Kalnoky.

Așadar, dacă ungurii încercă să îl ajute pe actualul rege Charles al III-lea, românii de ce s-ar simți stânjeniți de prezența lui? Până una alta, Transilvania este pământ românesc cum a fost dintotdeauna, iar toate tratatele internaționale o recunosc ca parte a României.

Să nu uităm că Regele Mihai I a fost unchiul actualului rege Charles. Așadar, pe de o parte Casa Regală a României are „fir direct” cu Charles, iar pe de altă parte, noul rege este o personalitate implicată în acțiunile de noutate absolută mai ales mediul și criza energetică.

Chiar dacă regele domnește dar nu guvernează, este de așteptat ca noul rege, Charles al III-lea să reactiveze aspecte pe care veneraabila sa mamă în ultimii 20-25 de ani din lunga-i domnie de 70 de ani (doar Ludovic al XIV-lea a mai avut o domnie atât de lungă) le-a neglijat din cauza vârstei.

Regele Charles va putea juca activ pentru imaginea Coroanei cel puțin 10-15 ani de acum încolo. Prințul William încă nu este atât de pregătit pentru a deveni Rege, o va face probabil după ce va împlini 50 de ani, adică peste aproape un deceniu.

Regele Charles este bine văzut în cercurile politice și economice din City-ul londonez (un fel de Wallstreet al SUA), deci este de așteptat ca economia Marii Britanii să se revigoreze sub patronajul său.

Relațiile româno-britanice au fost întotdeauna bune, mai puțin în timpul celui de al doilea război mondial dar și atunci britanicii au dorit să ajute România să iasă din nefasta alianță cu Germania nazistă, nereușind să o scoată de sub influența sovietică.

Așadar, România trebuie să ia fața Ungariei în exploatarea sentimentelor de prietenie ale Regelui Charles pentru că, deși are prieteni printre nobili maghiari cu posibile nostalgii după Austro-Ungaria, regele Marii Britanii iubește România pentru că, să nu uităm, prin venele sale curg și câteva picături de sânge nobil românesc.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.