Renovarea casei – sfaturi pentru a o face ca la carte

Cand planifici o renovare a casei, poate fi tentant să treci direct la etapa mai interesantă și creativă de a alege direct noi culori de vopsea sau accesorii de decor. Elementele de decor și de stil sunt extrem de importante, dar pentru ca renovarea sa fie una fară probleme, există cativa pasi pe care recomandam să îi urmezi. 

Gândește-te la scopul renovării

Înainte de a decide asupra amplorii proiectului, trebuie să știi care este scopul tău final. Renovezi pentru a crește valoarea de revânzare a casei, sau plănuiești să locuiești în viitor? Ia în considerare starea cartierului, înainte de a începe și aflați care renovări reprezintă o rentabilitate bună a investiției. Astfel, dacă plănuiești să vinzi casa, vei știi dacă va merita să faci o investiție mai mare sau dacă vei alege o variantă mai economică. Atunci când ai un plan specific pentru viitorul proiectului, te ajuta să decizi cât de in detaliu să il gandesti. 

Starea locuintei 

Este foarte important a inceputul proiectului sa includa si evaluarea starii locuintei. Acest lucru te va ajuta la planificarea optima a bugetului si la o estimare cat mai corecta a costului final. O renovare completă presupune și verificarea instalațiilor sanitare și electrice înainte să ajungi la partea de finisaje.

Alege echipa de lucru potrivita 

O echipă de lucru potrivită poate sa reprezinte un element cheie în succesul proiectului tău. Alege sa investești într-o echipă de profesioniști, cere referințe și fă o cercetare în prealabil.

Gândește-te cum vrei să arate pereții

Vei putea schimba ușor un covor, o canapea sau perdelele, dar pereții reprezintă un element important al unei renovări, deoarece implică mai multă muncă. Poți opta pentru panourile decorative care sunt la foarte mare căutare în ziua de azi. Fie ca le folosesti doar pe un perete accent, sau in toata incaperea, exista numeroase beneficii pe termen lung ale acestora.

Le poți vopsi după preferințele tale, iar popularitatea acestora crește deoarece durabilitatea este de necontestat. Sunt ușor de instalat, necesită puțină întreținere, iar rezinteța lor îți permite să le montezi chiar și în baie. Mai mult, dacă vrei dori să le schimbi în viitor, înlocuirea acestora este mult mai facilă decat zugravirea pereților. 

Atenție la detalii și finisaje  

Alege un stil atemporal, care nu se va demoda odata cu trecerea anilor. Atentia la detalii în alegerea culorilor, pardoselilor și texturilor este foarte importantă în acest pas. 

Un finisaj foarte important îl reprezintă plinta decorativa, ce realizează o trecere omogenă de la culoarea pereților la tavan În plus, acestea sunt și extrem de funcționale, deoarece protejează împotriva umezelii.

Accentele finale

După ce te-ai ocupat de partea tehnică ce ține de instalația electrică și sanitară și ai vopsit pereții, ai adăugat panourile decorative și tapetul și casa este curată, poți trece la amenajare. Această parte nu trebuie să necesite o cheltuială foarte mare, deoarece te poți juca cu cuverturi, covoare, fețe de masă, perne și perdele care vor

Cu o bună planificare și un buget bine stabilit pentru fiecare etapă, vei putea realiza o renovare ca la carte, fără o cheltuială majoră.

Lasă un comentariu