România ar vrea să achite restanțele către Agenția Spațială Europeană

Deși România are drumuri de secolul XVI, infrastructură feroviară de secol XIX, este membră la Agenția Spațială Europeană. România în vremea lui Ceaușescu era plină de „sateliți”, lighene de aluminiu pe blocuri pentru a prinde „extratereștrii bulgari și sârbi”.

Așa se face că România are de dat la Agenția Spațială Eurppeană 100 milioane euro. Dar oare ce beneficii are România de aici, dacă dă bani cu care ai putea reabilita mai multe școli sau ai putea sprijini educația copiilor români?

Ministerul Cercetării a declarat că România va achita acei bani: „ România trebuie să îşi respecte angajamentele. Avem o tradiţie în participarea la proiecte aerospaţiale de anvergură, prin specialiştii noştri de prim rang, apreciaţi şi respectaţi la nivel mondial. România reprezintă un pilon de bază al proiectului spaţial european şi este dornică şi pregătită să contribuie în continuare prin toate minţile sale luminate la cele mai importante proiecte ESA”.

Sebastian Burduja, MInistrul Cercetării a declarat că se va face „deblocarea plăţii contribuţiei restante a României la fondul de cercetare spaţială al ESA, valoare care a ajuns la 102.263.517,89 euro, reprezentând 521.543.941 lei”.

Lasă un comentariu