AcasăAfaceriSă-l cunoaștem pe Bogdan Dumitrache, directorul executiv al SSG Security

Să-l cunoaștem pe Bogdan Dumitrache, directorul executiv al SSG Security

- Advertisement - magazin online de cadouri
  • Cum a început cariera dumneavoastră?

Primul meu job a fost acela de casier la o stație de benzinărie, undeva în zona Diham. Aveam doar 20 de ani, venisem la București pentru studii. Ulterior am decis să lucrez, pentru a câștiga mai mulți bani și pentru a putea călători în toată lumea.

Cum s-a ajuns să vă intersectati drumurile cu SSG?

Prima dată ni s-au intersectat drumurile în anul 2013, în cadrul celui de-al 2-lea job al meu. Fiind dispus să lucrez și să câștig un salariu, am considerat primul job doar o etapă și am continuat cu un altul. La SSG am profitat de faptul că programul era mai bun și îmi permitea să am un program flexibil pentru a-mi putea continua studiile.

După aproximativ un an, ne-am despărțit deoarece aveam un plan bine pus la punct și îmi doream mult mai mult de la mine.

În anul 2017 lucram deja în parlament. Candidasem la alegerile parlamentare în anul 2016, dar nu am obținut postul. Îmi amintesc că am depus o munca titanică, am organizat campania într-un județ al țării și datorită muncii depuse am dobândit alte posturi. Astfel, organizația a decis să îmi ofere postul de consilier în cadrul grupului din Senat și consilier personal al altor senatori. După ceva timp m-am gândit la anul 2020, pentru ca îmi place să privesc totul în perspectivă. Îmi place să gândesc destul de mult și să îmi fac un plan cu pași concreți, pentru ca ulterior să mă apuc sistematic de treabă. Am înțeles că nu pot face o carieră așa cum îmi doresc lucrând la stat și am decis să plec în mediul privat. Așadar, am reluat legătura cu proprietarul companiei. 

– Care a fost parcursul dumneavoastră în cadrul companiei până la funcția de director executiv? Totuși este o vârstă foarte fragedă pentru o astfel de responsabilitate.

Mă bucur foarte mult să fiu numit în funcția de director executiv al SSG și sunt foarte conștient de faptul că este o șansă imensă pentru vârsta mea. Coordonez peste 50 de directori și inspectori regionali, firma are peste 3.500 de angajați și munca este împărțită la 6 sedii regionale. Într-adevăr, este o muncă titanică, deoarece SSG este cea mai mare firmă de securitate din România. Totodată, se află pe locul al treilea în topul companiilor din România cu peste 1.500 de angajati în anul 2019. În continuare, în anul 2020 grupul a ajuns la un total de 4.200 de angajați. 

Din grupul SSG, Divizia SSG Fire & Rescue este cea mai mare companie în serviciile private de pompieri. 

În toți acești ani compania a devenit lider de piață pe partea de securitate, fiind recunoscută ca o companiei foarte bine dezvoltată. 

După numirea mea în funcție, am regândit structura executivă și organizatională pe departamente absolut dedicate și am numit în funcții personalul care avea experiență în companie, dar din diverse motive era blocat în unele funcții de peste 2 ani. Decizia a venit după efectuarea unei analize clare și solicitarea feedbackului din partea beneficiarului.

Mereu am considerat faptul că sub conducerea mea, organizația trebuie să arate asemenea unui copac roditor, înflorit, iar eu m-am văzut ca și grădinarul acesteia. Este foarte important să investești în personalul organizației și să vezi rezultate efortului depus. Spun asta și pentru că eu am început de jos și cunosc toate metehnele securității. Și eu, la rândul meu, am trecut pas cu pas prin fiecare etapă, de la director regional la key account manager și chiar până la director executiv. Practic, acum îmbin partea de operaționi cu vânzările și cu reprezentarea firmei în fața clientului, astfel încât eu rămân liantul dintre aceste 2 elemente cheie.

– Care credeți că este rețeta succesului în domeniul în care activați?

Din punctul meu de vedere este foarte mult vorba despre viziune, organizare, și așa mai departe. Este un cumul de factori și dacă ești capabil să le îmbini, atunci totul este perfect. Eu și echipa SSG Security suntem tineri, vorbim direct și nu avem intermediari. Deviza zilnică este „Work Hard & Dream Big”.

– Considerați că aveți spirit antreprenorial?

Categoric. La 21 de ani mi-am vândut mașina, apoi am lucrat un an de zile și după aceea am investit totul în compania Eco Flat Estate. Aceasta efectua servicii de curățenie business to business. 

Mereu am cosnderat că fiecare om trebuie să facă fix ceea ce îi place, iar dacă reușim să ajungem la un astfel de nivel, totul va fi perfect.

– Care este viziune asupra viitorului serviciilor de securitate?

Aici am un răspuns clar: digitalizarea serviciilor de securitate fizică, creșterea calității și păstrarea personaluli competitiv, a personalului de tip A și reducerea posturilor de tip C.

– Cum a fost afectată compania în pandemie, cum a fost gestionată această criză de dumneavoastră?

În această perioadă compania s-a mobilizat foarte bine. Angajații au crescut în organizație și au fost dispuși să se mobilizeze exemplar. Aici mă întorc din nou la strategia personală de a aprecia omul și nu funcția în sine atunci când trebuie. Trebuie să investim în oamenii din organizația noastră. SSG nu a fost afectat atât de mult în pandemie, poate doar un procent de 15% ar putea defini pierderile suferite, însă nu s-a renunțat la angajați.

Am organizat celule de criză și am regândit structura companiei, astfel încât să relocăm personalul după caz și să nu renunțăm la nimeni.

Cel mai important pentru mine a fost momentul în care a fost instaurat lockdown-ul. Atunci am ieșit zilnic pe teren și am vizitat echipele din fiecare locație, în special marii retaileri. Am ținut foarte mult ca oamenii sa simtă că le suntem aproape, de la noul salut până la o vorbă de mobilizare. Consider că în astfel de momente de confuzie pentru oamenii noștri susținerea noastră este decisivă. 

Memorabil a fost și faptul că în continuare zburam în țară, iar de pe Aeroportul Henri Coanda zbura un singur avion ATR de la Tarom. Acesta făcea escale în diferite orașe din tară, până să ajungă la destinație. De exemplu, ca să ajungi la Timișoara, aveai escală la Cluj sau și la Cluj, și la Oradea. 

După părerea mea, un lider trebuie să fie aproape de oameni. Eu sunt încrezător că vom aborda cu succes provocările din anul 2021 și vom atinge ceea ce ne-am propus.

– Ce vă doriți de la firmă în viitor?

Îmi doresc foarte mult ca în cadrul organizației noastre, oamenii să simtă că fac zilnic ceea ce le place. În condițiile în care domeniul de securitate nu este privit atât bine la momentul actual, țin foarte mult la schimbarea percepției de la “paznic” la “agent de securitate”. Îmi doresc sincer ca personalul nostru să poată face carieră în acest domeniu.

Și nu în cele din urmă, îmi doresc consolidarea contractelor actuale și îndreptarea masivă spre client, precum și adaptarea organizației la nevoile curente.

Interviu realizat de Gabriela Corșatea.

Actualizare: Bogdan Dumitrache și-a depus mandatul la SSG.

„Astazi 16.02.2023 mi-am depus oficial mandatul din funcția de director executiv al companiei ce a ajuns sa fie numărul 1 in domeniul securitatii din Romania, #SSG.
Mă bucur de tot ceea ce am avut ocazia sa construiesc și in continuare, după data de 01.03.2023 am ales drumul pe cont propriu in antreprenoriat”, a scris Bogdan Dumitrache pe Linkedin.

5 COMENTARII

  1. Vreau sa ma angajez și eu la dvs dar dl ciinaru spune că nu mai am ce cauta am plecat de la dvs ca miau murit părinți sînt multe de spus

  2. Felicitări și succes (va rog daca se poate sa mi spuneți cine reprezintă personal de categoria A și cine reprezintă personal categoriaC??cu stimă și respect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele

magazin online de bijuterii

Farmacia online Dr.Max
Tradesilvania

Taxi Heathrow

Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

ITexclusiv.ro