miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăPoliticăȘedință comună a guvernelor...

Ședință comună a guvernelor român și spaniol în Spania

Premierul român Nicolae Ciucă și premierul spaniol Pedro Sanchez au avut o ședință comună la Castellon de la Plana. Miza acesteia a fost desigur, electorală pentru amândoi. Faptul că peste 1 milion de români ar putea primi cetățenia spaniolă ca dublă cetățenie este un câștig pentru amândoi. 1 milion de voturi într-un an electoral le prinde bine ambilor oficiali.

Spania se confruntă cu spectrul secesiunii catalane, deci are nevoie de cetățeni devotați. Nicolae Ciucă vrea ca PNL să recupereze Diaspora pe care și-o dispută USR și AUR.

Până una alta, Spania are un guvern socialist iar România are un guvern liberal-social-democrat. Ambele guverne se confruntă cu multe critici.

Premierul român a declarat: „Şedinţa comună a Guvernelor român şi spaniol marchează un moment cu valenţe simbolice sporite, dintr-o dublă perspectivă. Este prima reuniune interguvernamentală comună, prefigurând şi aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol. Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este şi un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reuşit să construim o relaţie bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanţial, dinamic şi pe o abordare constructivă şi deschisă”.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.