miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăFinanciarSfaturi pentru deschiderea unui...

Sfaturi pentru deschiderea unui salon de infrumusetare

Te gandesti sa incepi o afacere in domeniul infrumusetarii? Doresti sa oferi servicii de infrumusetare profesionale? Iti place domeniul de infrumusetare si vrei sa activezi?

Total Pro Beauty va prezinta cele mai importante informatii despre cum sa incepi o afacere in domeniul infrumusetarii profesionale.

Forma juridica a unui salon de infrumusetare

Fie ca doresti sa deschizi un salon de infrumusetare cu mai multe servicii precum frizerie coafor, cosmetica, masaj, manichiura, pedichiura, tratamente corporale sau altele, vei avea nevoie de forma juridica.

Aceasta forma juridica poate fi SRL (Societate cu raspundere limitata), SRLD (Societate cu Raspundere Limitata Debutant) sau PFA (persoana fizica autorizata).

In functie de forma juridica se alege codul CAEN 9602 – Coafura si alte activitati de infrumusetare.

Acest cod include:

• activitati de spalare a parului, aranjare si tuns, coafat, vopsit, nuantat, ondulat, indreptat si activitati similare, pentru barbati si femei

• barbierit si aranjarea barbii

• masaj facial, manichiura si pedichiura, machiaj

Odata stabilit codul CAEN se merge la Oficiul National al Registrului Comertului ONRC pentru eliberarea Unui Certifica Constatator.

Unde amplasam salonul de infrumusetare?

Un raspuns foarte simplu ar spune: “intr-o zona cu trafic, intr-o zona cat mai populata”. La prima vedere cele mai populare locatii ar fi Mall-urile, zonele pietelor sau centrelor comerciale.

Problema se complica in momentul in care discutam de chiriile prcaticate in aceste zone de interes unde se pot dubla sau chiar tripla pe fondul interesului crescut al comerciantilor pentru aceste zone.

Toata lumea doreste sa speculeze o zona de interes si sa maximizeze profitul cu fara prea multe eforturi.

Se stie ca un salon de infrumusetare se bazeaza pe o reclama de tip recomandare de peste 40-45%, clientela dintr-o anumita zona poate fi pana la 30-35% iar restul clientilor pot fi cei atrasi de anumite servicii sau persoane care lucreaza in salon. Un procent de 10-20% dintre clienti vor fi cei care sunt ocazional in zona sau doresc serviciile de infrumusetare oferite de dumneavoastra.

Cum alegem personalul care sa lucreze in salon?

Un aspect foarte important este personalul care lucreaza in salon intrucat acesta va fi cel care va oferi satisfactie clientilor, iar impreuna cu un bun management si program de fidelizare a clientilor, ii va face sa revina si mai mult sa faca si recomandari pozitive care duc la atragerea de noi clienti.

In consecinta personalul care lucreaz ala salon pe langa faptul ca trebuie sa fie un bun specialist este nevoie sa fie si o persoana foarte buna in comunicare, orientat catre client, orientat catre a oferi solutia cea mai potrivita clientului si eventual cu capacitatea de vanzator.

Specialistii care vor lucra in salon vor avea nevoie de acreditari dupa cum urmeaza:

• pentru coafura – curs acreditat hairstyle,

• pentru frizerie – curs acreditat frizerie,

• pentru cosmetica – curs acreditat cosmetica,

• pentru manichiura/pedichiura – curs acreditat manichiura / pedichiura.

Ce acte sunt necesare pentru deschiderea unui salon de infrumusetare?

Pentru a functiona in legalitate si pentru a beneficia de avantajele cadrului legal din Romania vom avea nevoie de urmatoarele documente:

• Cerificat Constatator de la Registrul Comertului

• Certificarii in conformitate cu normele de igiena si sanatate publica, emis de DSP

• Analiza de risc la securitate fizică – conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor

• Acordul de functionare din partea primariei

• Fiscalizarea casei de marcat, la ANAF

Acestea fiind zise tot ce va ramane acum sa incepeti sa prospectati piata imobiliara in zona de interes aleasa de dumneavoastra, sa va organizati un plan de atac, sa va intocmiti un plan de afaceri de unde sa reiasa avantajele si ce anume va sunt necesare.

Pentru mai multe informatii echipa Total Pro Beauty va sta la dispozitie cu informatii despre dotarea cu mobilier si accesorii, aparatura cosmetica sau consumabile profesionale.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.