Spionajul american: Putin nu se va opri la Ucraina

Avril Haines, șefa National Intelligence din SUA (structură care cuprinde CIA, NSA, Homeland Security și alte agenții) a declarat că Vladimir Putin nu va ezita să folosească arme nucleare dacă armata sa ar simți că pierde teren. În plus, Vladimir Putin țintește deja Transnistria, ceea ce înseamnă că Moldova va fi direct amenințată: „Estimăm că preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit în Ucraina, în care intenţionează în continuare să atingă obiective dincolo de Donbas”.

Fără să induc vreo stare de panică, trebuie să spun că niciodată un șef al unui mediu de securitate dintr-o țară nu vorbește să se afle în treabă. Și nici ce spune el nu arată dimensiunea reală a lucrurilor.

În mod clar, o declarație alarmantă a unei structuri de securitate de tipul National Intelligence ascunde un adevăr, cam de două ori mai dureros. Adică în Ucraina, rușii sunt în continuare pe o poziție de forță, în ciuda ajutorului extern dat Ucrainei.

Așadar, americanii din poziții cheie de securitate avertizează că Putin are în continuare inițiativa în războiul din Ucraina.

Avertismentul legat de Transnistria se bazează evident pe date culese de spionajul american pe teren.

Lasă un comentariu