Testarea si reciclarea bateriilor

Daca te-ai saturat sa te tot impiedici de pungile si cutiile in care stochezi bateriile uzate, afla ca acum poti sa scapi de ele intr-un mod care sa nu afecteze mediul inconjurator. Intai, trebuie sa le verifici cu un tester de baterii universal, apoi sa le reciclezi corespunzator. Afla tot ce trebuie sa stii despre testarea si reciclarea bateriilor.

Cum testezi valabilitatea bateriilor din casa

Bateriile de la telecomanda, jucarii, cantar, lanterna si alte aparate se tot aduna, pana cand iti faci curaj sa le duci la un centru de reciclare sau, mai rau, sa le arunci la gunoi. De multe ori, nici nu mai stii sigur daca bateria este total descarcata. De aceea ai nevoie de testerul de baterii universal de la ROMARKET. Cu un singur dispozitiv, poti sa testezi valabilitatea bateriilor, aceste mici obiecte de nelipsit din viata noastra.

Testerul de baterii disponibil prin comanda la ROMARKET nu necesita conectare la reteaua de energie electrica si afiseaza pe un ecran analogic nivelul de putere al baterilor pe care le testezi. Are o greutate mai mica de 100 g si dimensiuni reduse, de doar 19x9x3 cm, asadar este ideal de transportat in trusa oricarui electronist – sau in trusa cu scule a oricarui gospodar.

Cum functioneaza testerul de verificare a bateriilor

Fie ca vrei sa verifici valabilitatea bateriilor alcaline standard sau a celor reincarcabile, acest tester universal are o scala cu trei culori, rosu – pentru inlocuire, galben – pentru putere redusa, sau verde – pentru baterii a caror valabilitate este buna.

Testerul arata nivelul de putere pentru toate bateriile de tipul 1.5 V, si anume: AA, AAA, C, D, celula buton, dar si pentru bateriile de tipul 9V: 9 V bloc – 1604D. Pentru a verifica puterea bateriilor din casa, trebuie sa pui bateria intre cele doua puncte ale testerului, apoi sa verifici culoarea scalei. Incearca sa pastrezi timpii de testare cat mai scurti posibili, tocmai pentru a nu scurge inutil bateria a carei valabilitate o testezi.

Ce facem cu bateriile uzate?

Daca testerul de baterii universal de la ROMARKET iti arata ca bateria este goala, pune-o intr-un pachet sau cutie pana cand vei ajunge la un centru de reciclare. Evita sa o arunci la gunoi, caci multe baterii contin metale grele precum plumb, cadmiu, mercur sau nichel, dar si acizi care pot sa afecteze grav panza freatica si solul.

Bateriile alcaline sunt 100% reciclabile si cele mai multe supermarketuri si hypermarketuri au mici centre de colectare a bateriilor uzate unde poti fi chiar recompensat pentru gestul tau. Testerul de baterii ti-a aratat ca bateria mai are o putere slaba? Foloseste-o la o jucarie sau lanterna pana cand bateria se goleste. Abia dupa aceea du-o la reciclare.

Acum stii tot ce trebuie despre testarea si reciclarea bateriilor alcaline. Comanda testerul de baterii universal de la ROMARKET si vei stii cu siguranta daca ai nevoie sa cumperi baterii noi pentru telecomanda televizorului. Daca bateriile sunt uzate, preda-le pentru reciclare si contribuie activ la reducerea poluarii!

Lasă un comentariu