Top 5 materiale folosite cel mai des în design interior

Dacă te-ai gândit să îți renovezi casa și să faci și anumite schimbări în ceea ce privește stilul, cu siguranță ești interesat de tendințele moderne în amenajări interioare. Adevărul este că tendințele se schimbă de la an la an și dacă îți dorești să te bucuri de o locuință modernă, este recomandat să știi ce se ”poartă” la nivel de design interior. Află care sunt cele mai utilizate materiale ale prezentului și cum pot acestea să îți ofere aspectul dorit, indiferent de spațiul de care dispui.

Piatra naturală

Dacă decizi să apelezi la o firmă care oferă servicii de design interior atunci lucrurile se simplifică destul de mult în ceea ce privește alegerea. Vei observa că specialiștii includ foarte mult elementele naturale în cadrul amenajărilor, iar piatra naturală este unul dintre elementele de bază.

Granitul, marmura, travertinul sau ardezia reprezintă unele dintre cele mai bune soluții pentru a conferi spațiilor un aspect modern deosebit, dar și o durabilitate constantă a lucrărilor. Un avantaj important al folosirii elementelor de piatră naturală în design interior case sau apartamente este și acela că investiția crește prețul locuinței, tocmai pentru că amenajările cu piatră naturală sunt mereu actuale, grație frumuseții, eleganței și rezistenței lor.

De la glafuri sau blaturi la mese decorative, de la șeminee la trepte, balustrade, pardoseli sau placări la nivelul pereților, piatra naturală poate acoperi o gamă amplă de lucrări de design interior, așa că acest material este întotdeauna o alegere foarte potrivită.

Lemnul

Indiferent dacă vorbim despre mobilier din lemn sau despre accesorii, despre lambriu sau pardoseli, lemnul este unul dintre cele mai importante materiale ce pot fi folosite în elemente de design interior. Lemnul este un material cald și elegant, iar aceste caracteristici se transferă mai departe spațiului în care este realizată amenajarea.

Sticla

Dintotdeauna sticla a fost apreciată pentru caracteristicile sale și pentru avantajele majore pe care le oferă. Transparența care permite iluminarea, în cazul suprafețelor vitrate, capacitatea de a reflecta mare parte din lumină și estetica specială pe care o conferă elementelor de decor fac din acest material o piesă de bază în puzzle-ul definirii stilistice a spațiilor.

Sticla este folosită pentru suprafețe vitrate, pentru elemente de mobilier precum mesele, vitrinele sau polițele sau pentru combinații inedite, cum ar fi cea cu elementele metalice, în cadrul stilului industrial.

Oglinzile

Oglinzile au un rol funcțional deosebit, deoarece dincolo de a ne permite să ne vedem propria reflecție, ele au darul de a asigura spațiilor iluzia optică a amplitudinii. Astfel, dacă vrei să te bucuri de un spațiu mai mare, tot ceea ce trebuie să faci este să alegi soluția de a placa un perete cu oglinzi, fie asimetrice, fie sub formă de caroiaj, pentru a te bucura de un efect deosebit de mărire a camerei, din punct de vedere vizual.

Oglinzile pot fi de ajutor și în vederea iluminării spațiilor, deoarece acestea reflectă lumina. Acest ”truc” este folosit mai ales în cazul locuințelor mici, alături de folosirea elementelor de decor în culori cât mai deschise, deoarece un spațiu bine iluminat va crea, de asemenea, senzația că acesta este mai mare.

Metalul

Elementele metalice, cromate, fac parte din tendințele moderne de amenajare și design interior. Pentru a te bucura de spații contemporane, poti include metalul in cadrul mobilierului, cum ar fi polițele, dulapurilor sau chiar paturile.

Acestea sunt cele mai folosite materiale pe care le poți alege atunci când vine vorba despre designul interior al casei tale. Pentru rezultate optime în amenajare, alege să lucrezi cu specialiști în domeniul, deoarece aceștia te vor ajuta să te bucuri de aspectul dorit al locuinței, fără ca acest lucru să însemne prea mult din punct de vedere financiar.

Lasă un comentariu