Atunci când afară este frig, cu temperaturi de câteva grade Celsius ziua și temperaturi negative noaptea și în interior nu este căldură sau nu poate fi asigurat un climat minim recomandat, realizarea unor lucrări ce necesită evaporare sau o bună permeabilitate a peretelui pot fi compromise.
Principalul motiv este că atunci când aerul rece întâlnește aerul cald se produce condens și apare umezeala. Acest proces fizic este principalul dușman al anumitor tipuri de lucrări, pentru că dacă eliberarea umidității nu se produce cum trebuie, pe pereți sau în pereți se poate forma mucegai.
Finisaje de Interior la începutul Sezonului Ploios
Cele mai multe lucrări de finisaje interioare au nevoie de o temperatură minimă de +5 – +10 grade Celsius. Astfel pentru a putea face ceva chiar și toamna târziu, este bine să aveți mereu grijă să fie respectate recomandările date de fiecare producător în parte.
De aceea, ori de câte ori amenajarea casei s-a întins mult mai mult decât vă doriți și vreți să realizați lucrări de tencuire, gletuire sau vopsire, montare parchet, gresie, faianță sau orice alt tip de amenajări, este bine să cereți sfatul unui specialist cu experiență în finisaje de interior pe care să le continui toamna târziu.
Mai jos vă prezentăm un top al lucrărilor la începutul sezonului ploios și ce materiale de construcții aveți nevoie.
1. Schimbarea parchetului
Dacă vrei să schimbi parchet toamna îți poate oferi exact timpul potrivit pentru această activitate. Tot ceea ce ai de făcut este să alegi tipul de parchet dorit (parchet triplustratificat, parchet laminat sau parchet din lemn masiv), foliile pentru izolare și să achiziționezi câteva scule potrivite pentru această lucrare.O lucrare simplă și rapidă, este montarea parchetului laminat.
2. Aplicare de tencuieli decorative la interior
Deși unele lucrări de construcții necesită un climat potrivit pentru realizare, partea de tencuieli poate fi realizată foarte probleme la interior, deoarece temperatura ușor ridicată va ajuta la uscarea materialelor, destul de lent în timp fără ca acestea să crape.
Un minim de 10 grade Celsius ar trebui să fie suficient pentru ca tencuiala decorativă să se usuce treptat, fără a întâmpina probleme la nivel de fisuri sau crăpături. Va fi nevoie să alegi finisajul preferat, dar și de ustensile specifice precum role, trafaleți și pensule. https://vindem-ieftin.ro/produs/capadecor-arte-twin/
3. Reparații la nivelul instalației electrice
Toamna este un moment bun pentru a face mici reparații și verificări la nivelul sistemului de instalații electrice si chiar sanitare. Poți monta sau schimba doze, prize sau poți poza diferite cabluri pentru eficientizarea instalației, pentru a monta aplice sau alte tipuri de corpuri de iluminat, poți monta benzi cu led sau becuri de ultimă generație.
În același timp, îți poți modifica felul în care este realizat iluminatul în locuință, montând sisteme inteligente de iluminare, mult mai eficiente și cu avantaje notabile pentru consumurile electrice.
4. Instalarea unor echipamente și dispozitive noi
Instalarea centralei termice sau a unui sistem de încălzire în pardoseală poate fi făcută chiar și în sezonul ploios, deoarece în acest fel vei avea și posibilitatea de a testa funcționalitatea chiar în stare incipientă.
Sistemele de încălzire în pardoseală te vor ajuta să menții o temperatură optimă în casă, la fel ca și în cazul centralelor termice. De asemenea, instalarea aparatelor de climatizare și aer condiționat poate fi făcută tot în această perioadă, pentru a evita costurile mari din timpul verii, dar și lipsa de disponibilitate a specialiștilor.https://vindem-ieftin.ro/?s=sistem+de+incalzire&post_type=product
Tu te-ai hotărât asupra modificărilor pe care le vei face în sezonul ploios?
Dacă ești indecis/ă ,noi, cei de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin venim în ajutorul tău cu sfaturi oferite de consultanți specializați și cu o ofertă de preț personalizată pentru materialele de construcții de care ai nevoie. Pe noi ne găsești pe https://vindem-ieftin.ro/ .
Sursă foto: pexels.com