Trei miniștri vor fi lăsați la vatră, potrivit unor surse. Principalul motiv, implicarea în scandaluri și pierderea sprijinului din teritoriu

Date:

Sursele politice apropiate Palatului Victoria au lăsat să transpire pe surse, trei nume de miniștri care ar putea fi lăsați la vatră. Fiecare partid ar urma să piardă câte un ministru. PSD l-ar putea trimite acasă pe Vasile Dâncu, conducătorul MAPN. Schimbările din spionajul militar, anumite sincope în comunicarea publică, o rată a recrutării rezerviștilor voluntari sub așteptări pot fi posibile cauze ale remanierii acestui ministru. Evident, când este schimbat ministrul Apărării cu războiul la graniță, situația nu este una prea bună.

Eduard Novak,Ministrul Sportului a ținut fățiș cu Ungaria în chestiuni sensibile, sportive și nu nu mai, ceea ce a dus la nerespectarea jurământului depus la învestitură. Astfel, decât să ajungă în Opoziție, salivând la banii publici, precum câinii în ușa mezelăriei, cei de la UDMR l-ar putea trimite la plimbare cu bicleta pe fostul sportiv paralimpic Eduar Novak.

Constantin Daniel Cadariu, Ministrul Turismului și Antreprenoriatului a fost protejatul lui Gheorghe Flutur, om forte al PNL din Bucovina și Moldova. Pierderea sprijinului lui Flutur ar putea pune capăt mandatului de ministru al lui Cadariu care se poate întoarce la mandatul de parlamentar.

S-a vehiculat însă și remanierea Ministrului Energiei, Virgil Popescu, omul care a stârnit nemulțumiri în criza facturilor, perceput ca un autor moral al liberalizării pieței energiei.

Evident, discuțiile pot continua, pot apărea și surprize. Remanierile guvernamentale sunt mereu subiect de discuție într-o coaliție. UDMR va fi destul de greu de convins să renunțe la oamenii săi.

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...