Tupeu de Primărie PSD: să stingi flacăra la Monumentul Eroilor!

Date:

Când eram eu elev, era un banc. La Radio Erevan, cineva întreabă: Este adevărat că tovarășul Leonid Ilici Brejnev este idiot? Răspunul era: este adevărat, dar e secret de stat!

Sincer, nu mi-a venit să cred când am aflat de ce le-a dat prin minte celor de la Primăria Călărași. Nici mai mult nici mai puțin decât au decis să închidă flacăra eternă a Monumentului Eroilor, ca să facă economii. Aș face pariu cu Primăria Călărași că mai mult de 180 lei lunar nu costa alimentarea acelei flăcări, adică echivalentul a două butelii obișnuite de uz casnic.

Îmi amintesc o întâmplare reală, povestită de diplomatul român Petre Gigea, fostul ambasador al României la Paris până în 1989. Acesta a povestit la o întâlnire publică științifică modul în care Ceaușescu înțelegea și el câteodată ce prostii făcea.

Ambasadorul Gigea ar fi discutat cu un diplomat francez (cred că omologul său de la București) care i-a spus că dacă nu s-ar anunța de la interfonul avionului că urmează aterizarea pe București-Otopeni i se părea că Bucureștiul seamănă cu o savană africană noaptea, fiindcă nu vezi o lumină aprinsă.

Ambasadorul român la o întâlnire privată cu Nicolae Ceaușescu, întrebat ce mai zic francezii despre România, a relatat povestea. Ceaușescu a pus de 2-3 ori întrebarea, a devenit supărat și i-a recomandat ambasadorului care fusese și ministru de Finanțe să se ocupe de tăierea unei părți din banii pentru CAER, să convertească această contribuție în bani și apoi să ceară primului secretar de la București (primarul de azi) să mai aprindă câteva becuri.

La 33 de ani de la Revoluție, eroii călărășeni ai războaielor mondiale, ai Revoluției, ai țării pentru care au murit au lumina stinsă.

Cică primarul ar vrea să pună o lampă mai ieftină acolo, dar am curaj să afirm că nu va face nimic.

Este o bătaie de joc. Oare unde este evoluția democratică a României cu astfel de aleși locali?

Florian Olteanu
Florian Olteanu
Istoric, cadru universitar, autor al mai multor cărți si articole pe teme de istorie, cultură, geopolitică, politică internă si externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Noutati

Subscribe

Publicitate

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Alte stiri

5 octombrie-Ziua Educației

Ziua Educației este zi liberă pentru elevi și profesori....

Zaharia Stancu, scriitorul pe nedrept uitat

La 5 octombrie 1902, la Salcia în Județul Teleorman...

Dinicu Golescu și speranța modernizării

La 5 octombrie 1830, murea boierul luminat Dinicu Golescu....

Vaclav Havel și tradiția rezistenței

La 5 octombrie 1936, se năștea la Praga, în...