Uleiul de canepa, un ingredient miraculos pentru piele si inima

Uleiul de canepa provine din Cannabis sativa, aceeasi specie de planta ce produce marijuana, dar este un produs cu totul diferit.

Uleiul de canepa, denumit si ulei de seminte de canepa, este produs prin presarea la rece a semintelor plantei de canepa, intr-un mod similar celui prin care se obtine uleiul de masline prin presarea maslinelor.

Trebuie retinut, insa, ca semintele de canepa au putin sau deloc THC. Asadar, nu contine substante psihoactive. In schimb, contine o sumedenie de nutrienti ce ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Mai exact, uleiul de canepa este o sursa bogata de minerale si acizi grasi omega 3 si omega 6, care pot ajuta, printre altele, la promovarea sanatatii pielii, parului si inimii.

​Uleiul de canepa ajuta la tratarea afectiunilor pielii precum acneea si eczema.

Studiile sugereaza ca acizii grasi omega 3 si omega 6 din uleiul de canepa pot ajuta la imbunatatirea afectiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi acneea, eczema, psoriazisul si dermatita. De aceea, industria farmaceutica a dezvoltat in ultimii ani o multime de produse cu canepa pentru piele.

In cadrul unui studiu din anul 2005, care a inclus 20 de participanti cu eczema, s-a observat ca, in urma utilizarii de doua linguri de ulei de canepa timp de doua saptamani, pielea s-a imbunatatit semnificativ la majoritatea participantilor.

Potrivit unei analize din 2014, acizii grasi omega 3 si omega 6 din uleiul de canepa stimuleaza intarirea membranelor celulare, facand pielea mai rezistenta la infectii virale, bacteriene si fungice. Analiza respectiva noteaza, de asemenea, ca aplicarea frunzelor de canepa zdrobite pe piele poate ajuta la tratarea unei afectiuni a pielii cunoscuta sub numele de scabie.

Exista, de asemenea, dovezi ca uleiul de canepa, consumat zilnic, poate ajuta la intarirea pielii, parului si unghiilor, prin fortificarea membranelor celulare; cu toate acestea, sunt necesare cercetari suplimentare pentru a sustine aceasta afirmatie.

​Uleiul de canepa poate imbunatati sanatatea inimii.

Uleiul de canepa nu are doar o abundenta de acizi grasi omega sanatosi, ci ii contine in echilibrul “perfect”. Conform specialistilor, acest ingredient miraculos are un raport de 3:1 de acizi grasi omega 6 si omega 3, care este un raport optim pentru nivelurile de colesterol.

Cu toate acestea, este important de retinut ca, in timp ce uleiul de canepa contine acizi grasi asociati cu imbunatatirea sanatatii inimii, inca nu exista suficiente dovezi pentru a demonstra ca acest ingredient poate preveni sau trata afectiunile cardiovasculare.

Lasă un comentariu