Un nou an școlar va continua în on-line?

Un nou an școlar va începe în data de 13 septembrie 2021. Anunțată cu atâta tam-tam, prezența fizică la ore ar putea rămâne pe hârtie începând din luna octombrie.

Un nou an școlar cu prezență fizică a fost anunțat de Ministerul Educației. Deși se făcuseră atâtea aprecieri că pandemia ar putea lovi din nou, Guvernul era euforic.

Recent, Raed Arafat a venit cu unele observații legate de creșterea rapidă a infectărilor cu tulpina Delta a virusului Covid-19. Așadar, un nou an școlar cu prezență fizică nu mai este văzut ca o certitudine.

Autoritățile au călcat din inerție pedala vaccinării. Totuși, vaccinarea nu te scapă de restricții, nici de portul măștii. Anticorpii injectați au o durată de șase luni în medie. Așadar, nimeni nu garantează că nu te poți infecta cu virusul Covid 19.

Nu există studii concludente că vaccinații ar face numai o formă ușoară. La ATI, au ajuns acum și persoane vaccinate. Explicația autorităților că aceștia ar fi avut certificate false nu impresionează pe nimeni. Este ca o explicație puerilă a unui elev corigent.

Să ne gândim că mulți politicieni de top nu au trecut treapta de liceu, iar la facultate au reușit la vârsta la care mulți dintre noi o terminam. În România, dacă majoritatea politică e formată din habarniști, e ca în fabula cu măgarul și privighetoarea. Adică privighetoarea îi spune regelui măgar că glasul ei sună ca glasul de măgar. Când ești rege, ți se schimbă tot, incluisv vocea și talentul.

Sincer, dacă ai ajuns să dai mici și bere la vaccinare, este clar că Valeriu Gheorghiță spune povești de adormit găinile.

Campania de vaccinare-un eșec

 Mie îmi aduce aminte de Moș Teacă și epizootiile, o povestire de Anton Bacalbașa. Este clar că omul nu prea știe ce spune, pentru toți care au terminat măcar un liceu fără să le fie rușine de ei. Procentul mic de profesori care s-au vaccinat se explică prin faptul că profesorii fac raționamente bazate pe logică și fapte. Mulți profesori au curajul să afirme cu mândrie că au terminat facultatea. Adică, nu pot să ia în seamă poveștile de berărie ale lui Valeriu Gheorghiță.

Așadar, Ministerul Educației, în ultima vreme, tace. S-a grăbit să ridice pragul de trecere în on-line la 6 la mie. Aseară însă, Raed Arafat era convins că în actualul ritm de creștere a infectărilor, în octombrie acest prag va fi depășit în multe localități.

Cum Raed Arafat taie și spânzură în materie de carantinare, Ministerul Educației nu poate decât să ridice două degete școlărește ca să întrebe ceva.

În plus, nu se știe până acum, câte școli s-au reparat, câte au aviz ISU, câte au toalete în curte. Până la congresul PNL, din 25 spetembrie, așteptat de strategii din Educație precum Congresul XIV al PCR, totul este perfect. Nimeni nu vrea să-și supere șefii.

Așadar, singura informație cu parfum de credibilitate este cea a lui Raed Arafat. Adică, este posibil să se înceapă fizic și să se continue on-line.

Lasă un comentariu