Un subprefect din Sălaj a murit după ce un foișor smuls de furtună a căzut peste oamenii aflați la o reuniune publică

Aflat în satul Hurezi la o acțiune publică, Virgil Țurcaș, subprefect în Sălaj a fost grav rănit de acoperișul unui foișor pe care furtuna l-a smuls și l-a azvârlit peste oamenii aflați la un eveniment al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în judeţul Sălaj. Din cauza rănilor grave, subprefectul a decedat.

ISU Sălaj a precizat: „ În jurul prânzului, ISU ambulanță a primit un apel prin care se anunța că acoperișul unui foișor din localitatea Hurez, în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbușit în urma unei rafale de vânt. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale și ale ISU. Patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost rănită grav, fiind găsită inconștientă. A fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă și a fost transportată la o localitate din apropiere, pentru a fi preluată de elicopterul SMURD. Din nefericire, victima a decedat. Celelalte persoane, două la număr, au fost transportate la UPU Smurd Zalău.

Se pare că vântul nu a fost foarte puternic, dar s-au semnalat niște intensificări ale vântului în jurul acelei ore. Se pare că a afectat construcția, care nu a rezistat acestor rafale”.

Fără a părea cinic, într-un fel, ca la mitul Meșterului Manole, moartea unui politician din cauza unei construcții căzute peste el ar putea genera mai multă atenție la ce și cum se construiește sau cât de ușor se dau avize de construcție.

Am curaj să pariez că nimeni nu știe cine și cum a construit acel foișor. Sau dacă știe, deja se fac eforturi să se bage gunoiul sub preș.

Așa dacă murea vreun simplu cetățean, nimeni nu spunea nimic, cel mult scria presa câteva rânduri.

Cel mai viu exemplu este că în cazul de la Neamț, Ionel Arsene baronul PSD de Neamț este bine mersi, nimeni nu l-a întrebat de sănătate, deși un pod abia reabilitat s-a prăbuși după ce fusese deschis circulației fără a se face recepția lucrării. S-a descoperit că în loc de ciment în pilonii de rezistență se pusese spumă izolatoare.

Lasă un comentariu