Urmărit internațional, Paul de România a fost prins la Paris

Paul de România, nepotul regelui Carol al II-lea (fiul lui Carol Mircea, fiul lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino) a fost condamnat cu 18 luni în urmă în dosarul „Băneasa”, fiind acuzat că a încercat în mod ilegal să intre în posesia unor bunuri care i-ar fi aparținut bunicului său. Deși căsătoria lui Carol II cu Zizi Lambrino (căsătorie din 1918, la Odessa când Carol dezertase deși era ofițer și prinț moștenior) a fost anulată de instanța din România interbelică iar Carol Mircea nu a fost niciodată în linia succesorală, Carol II având apoi un fiu pe Mihai I cu principesa Elena a Greciei (în 1921), o instanță europeană a stabilit că Paul de România ca nepot ar avea drepturi la moștenirea lui Carol al II-lea, deci drepturi succesorale.

Instanța a stabilit că Paul de România va trebui să stea 3 ani și 4 luni la închisoare. Imediat după ce ICCJ a pronunțat sentința, Poliția a mers să îl ridice de la vila sa dar nu a fost găsit acasă.

Lucian Bode, Ministrul de Interne a anunțat că în urma cooperării polițienești europene, urmăritul internațional a fost prins la Paris.

Evident, urmează etapele procedurii de extrădare, asta dacă nu cumva instanțele franceze nu-l eliberează (Cazul Sorin Oprescu la Atena) sau nu-l mențin în arest până la clarificările din partea românilor (Cazul Elena Udrea în Bulgaria).

Lasă un comentariu