USRPLUS și-a asumat incompetența. Miniștrii demisionează

USRPLUS ilustrează expresia “prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul ”. Practic, loviți de incapacitatea managerială de care au dat dovadă, miniștrii USRPLUS au decis să demisioneze.

USRPLUS a anunțat acest lucru, luni 6 seătembrie 2021, la ora 19.00. Dan Barna, vicepremier și lider al USRPLUS a organizat o conferimță spartană ca stil. Din păcate, discursul lui Dan Barna a fost unul gălăgios. Pentru a nu știu câta oară, Dan Barna spune, asemeni vulpii; strugurii sunt acri! Evident, nu a ajuns la ei. Adică, nu a reușit să pună mâna pe banii la care visa partidul.

Dan Barna a decis ca toți miniștrii vor depune demisiile mâine dimineață la ora 7. Jurnaliștii au întrebat dacă se vor mai răzgândi. Dan Barna a afirmat că nu.

Partidul condus de Dan Barna a ratat întâlnirea cu istoria. Demisiile miniștrilor lui Dan Barna reprezintă asumara faptului că nu sunt capabili. Partidul a căzut enorm în sondaje iar opozanții lui Dan Barna au fost dați afară din partid.

Într-o țară normală politic, astă seară, Dan Barna trebuia să demisioneze din fruntea păartidului. Țara este în criză, iar Dan Barna vorbește de „onoare nereperată”. Dan Barna l-a atacat indirect pe președintele Klaus Iohanis afirmând că acesta nu și-a asumat rolul constituțional de mediator.

USRPLUS și-a arătat neputința

Partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș, acesta din urmă fiind plecat din țară vrea să dea o lovitură de imagine.

Dan Barna spune că partidul nu-i mai acordă încredere lui Florin Cîțu. Criza guvernamentală înseamnă că politicienii se vor apuca d elupte interne nu de rezolvarea crizei facturilor, crizei subfinnațării spitalelor.

Urmează 45 de zile de lupte în care multe ministere, cele cu investiții europene în mod direct, vor avea conduceri interimare.

Dan Barna nu a realizat căeste ridicol. Nimeni nu spune că Florin Cîțu e idealul politicianului. Nici pe departe. Florin Cîțu însă nu va ceda. Forin Cîțu știe că Dan Barna voia să tragă pentru insitutțiile pe care le controlează o parte din cele 10 miliarde euro pe care PNL vrea să le aloce în PNDL 3.

Lasă un comentariu