miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAfaceriUtilaje agricole – Semanatori...

Utilaje agricole – Semanatori prasitoare

Semanatul direct este potrivit pentru rapita de iarna si graul de iarna. Cu toate acestea, sunt necesare utilaje agricole pentru culturile de porumb si floarea soarelui. Prin aceasta metoda, interventia in sol are loc doar pentru a depune samanta. Deoarece solul nu mai este rasucit, lucrarea poate fi considerata o forma deosebit de extinsa de prelucrare a solului de conservare. Spre deosebire de cultivarea solului de conservare (cultivarea solului fara utilizarea plugului), solul nu se mai lucreaza decat la deschiderea fantelor de semanat pentru insamantare.

Semanatori prasitoare – Caracteristici

Fiecare unitate de dozare de pe semanatori prasitoare este conectata individual la contraarborele cu roti dintate. Aceasta inseamna ca, brazdele de carari pot fi schimbate individual si fara unelte si, in plus, pot fi generate diferite distante intre randuri, cum ar fi de la 15 cm la 30 cm sau 45 cm. In functie de samanta, dozarea in sine poate fi reglata cu un glisier de inchidere intre roata celulara si roata cu came. Rotile de dozare pot fi, de asemenea, indepartate individual si fara unelte pentru verificare.

Semanatorile prasitoare se bazeaza pe grapa rotativa care are o anumita latime si care este cu actionare pneumatica. Are mai multe rotoare pe o latime de lucru de 2 -3 metri. Semintele germinate sunt mai bine incorporate in sol. Porumbul si sfecla de zahar sunt mai bine distribuite cu utilaje agricole, precum semanatori prasitoare de precizie. Semintele de cereale sunt acoperite cu pamant exact ca sfecla de zahar si au conditii bune de germinare. 

Orice specialist care lucreaza la sol si cultiva diverse culturi, de la ierburi furajere pana la cereale si leguminoase, stie ca semanatoarele prasitoare sunt indispensabile in lantul tehnologic de prelucrare a solului. Toti cei care sunt angajati in agricultura, se concentreaza pe tehnologiile moderne si se gandesc la utilaje agricole potrivite, care le fac munca mai usoara. 

Rolul acestei masini este de a prelucra solul la suprafata. Aceasta inseamna ca nu are loc rotatia completa a formatiunii. Sarcinile tehnologiei sunt de a zdrobi si de a slabi pamantul, de a-l amesteca partial, de a indeparta buruienile si de a nivela suprafata campului. Utilajul este util atat inainte de insamantare, cat si pentru prelucrarea ulterioara a culturilor.

Poti gasi semanatori prasitoare in forma de lance sau dalta. Primele sunt necesare pentru prelucrarea universala, iar cele din urma pentru slabirea de inalta calitate a solului. Dintii sunt montati pe colti rigizi (semanatoare de seminte) sau arc (semanatoare universale). 

Exista diverse tipuri ale acestor utilaje agricole care iti permit sa indepartezi crestele dupa alte utilaje de prelucrare a solului, sa macini bulgari de pamant, sa nivelezi campul, sa compactezi suprafata solului. Atasamentul cu role cu arc este proiectat pentru a nivela solul, care va deveni fin tulbure. Placa de nivelare de pe semanatori prasitoare este responsabila de nivelarea finala a solului. 

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.