Utilizări ale toxinei botulinice în scopuri estetice la nivelul feței

Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Aceasta acționează prin blocarea eliberării de acetilcolină din neuronii motori, ceea ce duce la paralizia mușchilor. Deși acest efect paralizant este cea mai cunoscută utilizare a toxinei botulinice, aceasta are multe alte aplicații în medicină și în tratamentele estetice.

Cu toate acestea, în ultimii ani, utilizarea cosmetică a toxinei botulinice a devenit mult mai răspândită. Aceasta a fost utilizată pentru a trata totul, de la hiperhidroză (transpirație excesivă) la riduri. Fiind aprobată pentru uz cosmetic, mulți oameni apelează la injecțiile cu toxină botulinică ca alternativă la chirurgia plastică.

Injecțiile cu toxina botulinică pot fi utile în tratarea ridurilor din jurul ochilor, frunții și gurii. De asemenea, acestea ajută la reducerea ridurilor de expresie din jurul ochilor și a ridurilor de încruntare dintre sprâncene. Injecțiile cu aceasta se fac de obicei ca o procedură ambulatorie într-un cabinet medical de către un profesionist medical calificat.

Contraindicații care fac ca toxina botulinică să fie nepotrivită pentru anumite persoane

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, nu trebuie să utilizați toxina botulinică decât după anumită perioadă de la naștere. Acest lucru se datorează faptului că toxina botulinică poate trece în laptele matern și vă poate afecta copilul dacă este ingerată de acesta.

Dacă ați suferit recent un accident vascular cerebral sau o leziune cerebrală, nu ar trebui să utilizați toxina botulinică decât după ce recuperarea din aceste afecțiuni a fost finalizată. Acest lucru se datorează faptului că toxina botulinică poate interfera cu reflexele dumneavoastră musculare și poate duce la daune suplimentare dacă este utilizată pe lângă leziunile sau bolile existente.

Toxina botulinică nu ar trebui să fie utilizată de persoanele care au o alergie la oricare dintre componentele medicamentului, cum ar fi bacitracina sau neomicina. Toxina botulinică poate provoca reacții alergice la unele persoane datorită faptului că aceste ingrediente sunt prezente atât în versiunile cu prescripție medicală, cât și în cele fără prescripție medicală ale acestui medicament, prin urmare, este important să discutați această problemă cu medicul dvs.

Câteva lucruri pe care nu trebuie să le faceți după ce ați primit injecții cu toxină botulinică

1. Evitați exercițiile fizice intense. Exercițiile fizice intense pot crește fluxul de sânge în zona injectată, ceea ce poate duce la apariția de vânătăi sau inflamații.

2. Evitați consumul de alcool. Consumul de alcool poate duce la sângerări și vânătăi în exces în zona injectată, ceea ce va întârzia timpul de vindecare și va face ca rezultatele să pară mai puțin naturale.

3. Evitați dușurile sau băile fierbinți în timp ce vă recuperați după o injecție, deoarece acestea pot crește umflarea în zonă.

4. Evitați să dormiți pe burtă timp de două nopți după ce ați primit injecții cu toxină botulinică, deoarece ar putea provoca o cădere temporară a pleoapelor și a altor mușchi faciali dacă dormiți în această poziție prea mult timp în timpul perioadei de instalare a serului – care ar putea dura până la două săptămâni, în funcție de cantitatea de produs folosită de medicul dumneavoastră!

Zone care pot fi tratate cu toxină botulinică în scop estetic

1) Îndepărtarea ridurilor de pe frunte și din jurul ochilor

2) Tratarea transpirației excesive prin blocarea semnalelor nervoase de la creier la glandele sudoripare de la subraț și mâini, împiedicându-le să secrete transpirație.

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie