Viktor Orban, „răzvrătitul” care joacă ceardaș cu Coana Europa

Ne aducem aminte cum Nicolae Ceaușescu a fost „copilul teribil” din Blocul socialist până la venirea lui Gorbaciov în URSS.

Viktor Orban joacă același rol în raport cu UE fiindcă toți analiștii știu dar nici de ai dracu nu spun, că se supără conu Iohannis. Ungurii au o Diaspora foarte a dracu în SUA; iar SUA cu UE în era Trump erau la cuțite, Trump fiind prieten cu Putin. Ori Orban Bacsi care și-a făcut stadion în satul natal cu bani europeni a profitat de treaba asta, pentru că Diaspora maghiară din SUA de la 1918 încoace militează pentru drepturile așa zis istorice ale Ungariei. Ba chiar au scos cărți în care afirmau în 2009 că românii au fost niște cerșetori în Transilvania, colonizați de milă de maghiari după ce romanii s-au retras sub Aurelian. Cartea a apărut în 2008 la Toronto și chiar în română!

Am semnalat-o într-un articol pe care am vrut să îl public într-un volum dedicat Tratatului de la Trianon în 2010 când se împlineau 90 de ani, volum al Revistei Studii și Articole de Istorie, coordonat de Societatea de Științe Istorice din România. Atât de mult a deranjat acel articol partea maghiară că tovarășul Ioan Scurtu – îmi asum particula tovarășul-pentru că respectivul profesor, șef al SSIR la acea dată a ordonat ca acel articol să nu apară, dar revista era deja la tipar și neavând ce pune, au pus un articol despre calculatoare singurul care se potrivește ca nuca în perete. Motivația trepădușilor lui Scurtu a fost că nu am operat eu modificări solicitate, deși le-am dovedit cu mailurile trimise cozilor de topor că sunt cozi de topor, dar asta este viața.

Și atunci ne întrebăm de ce face Viktor Orban ce face..Păi face că i s-a dat voie, Să ne amintim faptul că la 4 august 1919, trupele române intrau triumfal în Budapesta, detronând regimul bolșevicului Bela Kun. Adică eram cândva în stare, când istoria nu era scrisă de cozi de topor, să le arătăm ungurilor că nu sunt de capul lor.

Dar cine să se ia azi de Viktor Orban? Bogdan Aurescu de la MAE cel care punea la concursuri întrebări despre câți români a repatriat MAE în pandemie? Klaus Iohannis care se teme să nu-i cadă guvernul Ciucă pe care l-a nășit?

Lasă un comentariu