Vinul românesc de la Crama Zoreşti – Dealu Mare

La nivel mondial, producţia de vinuri are dimensiuni impresionante, atât de apreciata şi valoroasa licoare dovedindu-se a fi pe placul multora. Preferinţa pentru vinul rubiniu s-a dovedit a exista încă din cele mai îndepărtate timpuri, omenirea încercând permanent să descopere cele mai bune soiuri de viţă-de-vie şi să inventeze cele mai eficiente tehnici de prelucrare, care cu timpul s-au concretizat în studiul şi prelucrarea strugurilor, în obţinerea vinurilor, într-un cuvânt, în viticultură.

Vinurile româneşti

Podiumul mondial în materie de producere de vinuri, a fost ocupat de-a lungul timpului, de  țări precum Italia, Franţa, Spania sau Germania, însă şi România s-a bucurat  de aprecierea şi acreditarea specialiştilor, aflându-se constant printre primele zece mari ţări producătoare de vinuri din Europa. Specificul climatic al ţări noastre, caracteristicile solurilor şi poziţionarea geografică, permite viticultorilor  să cultive şi să producă struguri de calitate superioară. Crama Zoreşti – Dealu Mare face parte dintr-un ansamblu de crame care, folosind tehnicile specifice,  transformă soiurile de struguri în  sortimente variate de vinuri roşii, albe şi rose, recunoscute pentru aroma specifică zonei şi pentru buchetul unic şi special.

Soiuri de struguri româneşti  

Crama Zoreşti – Dealu Mare se bucură de o materie primă impresionantă, soiuri de struguri de cea mai înaltă calitate, coapte sub razele blânde ale soarelui care scaldă podgoriile din zona Dealu Mare. Renumită pentru climatul specific şi pentru caracteristicile solurilor, această zonă susţine  cu succes cultura diferitelor soiuri de struguri, printre care Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Fetească Neagră, Albă şi Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Grasă de Cotnari, Novac, Băbească Neagră, Burgund Mare, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrac, Negru de Drăgăşani, Traminer Roz sau Busuioacă de Bohotin. Toate aceste soiuri intră într-un proces controlat şi bine organizat, în urma căruia, după tehnici de fermentare, macerare, decantare, extragere şi îmbuteliere, devin sortimente de vinuri de o calitate şi o valoare impresionante, pregătită să facă faţă cu brio oricărui context şi oricăror exigenţe.

Podgoriile Dealu-Mare

Podgoriile situate în zona Dealu Mare sunt reprezentative pentru producţia românescă de vinuri, specificul climatic al zonei fiind asemănător cu cel al renumitei zone franceze Bordeaux, aspect care se poate defini şi  în asemănarea vinurilor produse pe aceste două terirorii distincte. Dealu Mare oferă cea mai bună bază pe care se dezvoltă soiurile de viţă-de-vie, prin calităţile solului şi prin caracteristicile climatice şi geografice, dealurile oferind protecţie în faţa vânturilor şi expunere echilibrată  la razele  calde şi hrănitoare ale soarelui de vară.
Zonă cu tradiţie îndelungată în domeniul viticulturii, Dealu Mare se bucură nu doar de darurile naturii, dar şi de dedicarea profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea viticolă în cadrul cramelor, printre care şi Crama Zoreşti – Dealu Mare, oferind publicului larg sortimente de vinuri la prețuri accesibile și la cele mai înalte standarde de calitate.


© Crama Zoreşti – Dealu Mare

Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

- Publicitate -

Farmacia online Dr.Max

Super Oferte la ANVELOPE pe Vadrexim.ro !
Ortodont
ITexclusiv.ro
Stiri Romania
vopsea
Taxi Heathrow
mutari mobila
Servicii deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie
Clinica stomatologie Bucuresti