miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăȘtiri ExterneZece ani fără „J.R.”

Zece ani fără „J.R.”

La 23 noiembrie 2012, lumea își lua adio de la actorul Larry Hagman, legendarul interpret al afaceristului cu zâmbet malefic și prieten de nădejde al unui whisky de calitate, JR Ewing din serialul Dallas.

Larry Hagman s-a născut la 21 septembrie 1931. Viața sa a fost una cu suișuri și coborâșuri. Până la 47 de ani când a dat lovitura în rolul lui JR Ewing din Dallas, Larry Hagman nu a ieșit din tiparul actorului de duzină cu o viață plină a anilor flower-power. A consumat LSD, a trăit din plin femonenul hippie. Contrar rolului de cuceritor de mai târziu, JR a rămas în viața din spatele camerei de filmat devotat unei singure femei.

Până la Dallas, a rămas popular pentru prestația din „Visând la Jeannie”, în care juca alături de Barbara Eden, alături de care va juca o perioadă și în Dallas.

Viața sa era aproape ratată și semăna izbitor cu aceea a fiului lui Harry, din serialul „Harry și Tonto” în care un tată bătrân merge prin SUA în căutarea fiilor și nepoților risipiți. Larry Hagman a jucat rolul fiului cel mare.

După 1978, Larry Hagman a devenit „sarea și piperul” sau „gheața si whisky-ul” serialului Dallas. Când personajul lui a fost împușcat în film, în fapt, se renegocia contractul CBS cu Larry Hagman. Misterul „celei care a tras” a făcut ca serialul să aibă în anii 70 audiențe record. În 1990, când serialul s-a reluat în România, scenariul s-a repetat.

JR Ewing era afaceristul în sfera petrolului suficient de afemeiat pentru a fi atractiv pentru femei, suficient de malefic pentru a organiza contrarevoluții pentru ca să aibă profit la compania familiei sale. Mereu încheia afaceri zâmbind și turnându-și whisky. Și în viața de toate zilele, „JR” a fost prieten cu paharul. A fost operat suferind în anii 90 un transplant de ficat, fiindcă actorul obișnuia să înceapă ziua dimineața cu o jumătate de litru de whisky scoțian, un tratament pe care îl mai și repeta de cel puțin 2-3 ori pe zi.

Culmea este că, dorind să profite de notorietatea din Dallas, a încercat să intre în afaceri cu petrol dar nu a avut succes.

Paradoxal este că din serialul Dallas, cel puțin 65 de episoade au fost difuzate înainte de 1989, până prin 1980-1981, în România. Ceaușescu deși era iritat de „tarele” capitalismului, a fost convins să dea filmul tocmai ca lumea să vadă „răul” capitalist.

Ba chiar s-a zvonit că Securitatea l-ar fi plătit pe Larry Hagman ca să facă propagandă pro-Ceaușescu în Occident. Larry Hagman a venit în România în anii 2000 și chiar a făcut reclamă la compania rusească Lukoil.

Larry Hagman a avut o prestație bună în continuarea la Dallas (un film artistic), știut fiind faptul că filmul s-a încheiat cu misterioasa sa „sinucidere”, în fapt o „manevră a la JR” care și-a gândit „rebranding-ul”.

În 2012, când se filma seria a 2-a a serialului, Larry Hagman a decedat și filmările s-au oprit fiindcă pur și simplu „bătrânul” era sarea și piperul serialului.

- Publicitate -

Reduceri la ANVELOPE auto pe Vadrexim.ro !

Noutati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.